Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Neprídete o svoj obľúbený seriál! Štvrtá séria Prázdnin sa vo veľkom nakrúca

Rodinný seriál o partičke rodín a ich detí je už stálicou na obrazovkách televízie JOJ. Stanica potvrdila vznik aj 4. série, ktorá sa už nakrúca a na obrazovky sa tradične dostane na jar 2020.

08.07.2019 07:00
seriál prázdniny, prázdniny, 4.séria, milo kráľ, Foto:
Štvrtá séria sa dostane na obrazovky na jar 2020.
debata

Tretia séria sa tento rok stretla zoči voči nielen hokejovému šampionátu, ktorý sa konal u nás a verejnoprávna RTVS so zápasmi prepisovala tabuľky sledovanosti a utrpela pôvodná tvorba oboch komerčných staníc.

Seriál po dvoch rokoch zaznamenal aj pokles sledovanosti. Jojka nasadila najnovšie pokračovanie do utorkového vysielacieho slotu, kde sa predtým neuchytila šou o chudnutí Reštart. Prázdniny boli pre televízie vždy zárukou vystrelenia sledovanosti nahor a minimálne prvá epizóda splnila očakávania.

Štart tretej série uhral 8.1% sledovanosť a 24.4% trhový podiel, čiže Prázdniny zaznamenali pokles, i keď malý oproti ostatným dvom sériám. Prvá séria mala priemernú sledovanosť 10.9%, pri trhovom podiele 29.6% a Prázdniny sa stali najsledovanejším seriálom prvých troch mesiacov roka 2017. Druhá séria zažila „hybridné“ vysielanie a to rovno v dvoch častiach týždenne. Aj napriek tomu výrazne bodovala. Zaujímavosťou vývoja sledovanosti bol aj fakt, že piatkove epizódy sa javili ako silnejšie oproti strede.

Aj napriek istým poklesom priemerný počet divákov, ktorí sledovali 3. sériu bol 340-tisíc. Najviac divákov mala tretia časť vysielaná 19.3.2019 a to 389-tisíc. Prázdniny si udržali status jedného z najsledovanejších seriálov televíznej sezóny. Preto nie je prekvapením, že Jojka potvrdila aj 4. sériu.

K obsadeniu sa pridáva aj herec Milo Kráľ. Foto: TV JOJ
seriál prázdniny, prázdniny, milo kráľ, K obsadeniu sa pridáva aj herec Milo Kráľ.

Pripravovaná séria bude mať mierne pozmenený dej a na chalupu otcovia s deťmi nepôjdu hneď na začiatku prázdnin. Ako uviedol riaditeľ Jojky Marcel Grega na svojom facebooku kopaničiarsku chalupu sa rozhodli chlapi rekonštruovať, deťom budú musieť na začiatok prázdnin vymyslieť náhradný program. Bez tušenia, akú pohromu spôsobia, ich pošlú na denný letný tábor do bratislavskej ZOO, kde pracuje Janov a Zdenov kolega zo školy Matúš v podobe Mila Kráľa. Práve s ním prebiehali prvé nakrúcacie dni, počas ktorých si mohol oživiť spomienky na vlastné školské časy, kedy zvykol pracovať ako vedúci v táboroch.

Do seriálu k tomu pribudnú ďalší herci, ktorí sú skvelými stvárniteľmi komediálnych postáv. Do deja vstúpi Eva Pavlíková ako svojrázna Zdenova mama zvyknutá na poriadok a ukážkové správanie, rovnako tak Zdenov najlepší kamarát Marcel, ktorého si zahrá Martin Nahálka, u divákov obľúbený napríklad ako popletený žandár z detektívky 1890. S ním medzi malých hrdinov prichádza aj ďalšia detská postava, Marcelov 8-ročný syn Miňo.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #prázdniny #televízia JOJ #oseriáloch