Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Zachráňte sa! Markíza v lete vytiahne svoje najhoršie seriálové prepadáky

Minulý týždeň bol pre televízneho lídra finálový, ukončil vysielanie premiérových seriálov a väčšiny programov a postupne prejde na letnú vysielaciu schému. A diváci zrejme nebudú úplne nadšení.

18.06.2019 07:00
detektív dušo, alexander bárta, Foto:
Alexander Bárta ako detektív Dušo.
debata (4)

Susedia, Horná Dolná, Oteckovia, Kuchyňa sú minulosťou, Markíza ukončila vysielanie najnovších sérii a seriály odišli na letnú pauzu. Prvé tri menované sa vrátia v septembri s novými sezónami. Hluché oddychové obdobie nepraje sledovanosti a tak televízie prispôsobujú svoju ponuku, väčšinou ju vyskladajú z repríz pôvodnej tvorby a zahraničných filmov a seriálových akvizícií.

Toto leto nebude výnimkou. Od júla Markíza prechádza do „úsporného“ vysielacieho režimu a ponuka nebude úplne lákavá. Stanica vyrukuje so svojimi preukázateľne najväčšími seriálovými sklamaniami z posledných rokov. Asi len málokto by očakával, že do vysielania sa vrátia prepadáky, pri ktorých sa publikum skôr tešilo, že zmizli z obrazoviek.

Pondelky budú patriť slovenskej verzii Rexa s Jurajom Bačom. Rex Slovákov jednoznačne nepresvedčil a sledovanosť sa od začiatku pohybovala v priemeroch, neskôr skĺzla do podpriemerov. O osude seriálu sa dlho špekulovalo. Istý čas to vyzeralo tak, že pokračovať nebude, následne sa objavili dohady o možnej druhej série s výraznými kreatívnymi zmenami. Očividne z tejto idey zišlo, keďže dostali priestor iné seriály.

Aby toho nebolo málo, nasledovať bude Detektív Dušo, ktorý v januári 2018 sa ukázal ako jeden z najväčších prepadákov posledných rokov a sledovanosť podliezla ešte aj Rexa. Večer uzavrie komediálny seriál Divoký Zapadákov z roku 2017. Neviete si spomenúť na tento seriál? Je to pochopiteľné. Slovenský western sa pratal z obrazoviek predčasne pre absolútny nezáujem divákov.

Markíza, okrem iného, vráti počas utorkov a stried Zámenu manželiek a šou Svokra. Ostatné dni si diváci užijú filmy, vo štvrtky dvojitú dávku vedomostnej šou Dobre vedieť!.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #Rex #Detektív Dušo #televízia Markíza