Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Jojka vracia svoj niekdajší seriálový hit, aby s ním nadobro skoncovala

Po niekoľkých presunoch a následnom prerušení vysielania, už v utorok večer Jojka vracia späť seriál Naši. Vracia sa štvrtá séria a na jeseň sa diváci dočkajú finálnej piatej, ktorá príbehy rodiny Rodinovcov definitívne uzavrie. Naši sa teda rozlúčia s fanúšikmi v tomto roku.

14.05.2019 07:00
naši, naši 4, chalani, Foto:
Záber zo štvrtej série seriálu Naši.
debata

Prvé tri série boli Naši jeden z najväčších seriálových hitov v rámci pôvodnej tvorby. Dokonca vyhrali sošku OTA v kategórii seriál roka. Herečka Lujza Garajová Schrameková bodovala v kategórii najobľúbenejšia herečka. Štart seriálu, ešte v roku 2016, dosiahol rekordné hodnoty. Trhové podiely sa šplhali k 37 percentám, uvádza portál mediaboom.sk.

Lenže nič netrvá večne a obľúbenosť seriálu postupne chladla, určite nepomohla ani ročná pauza vo vysielaní. Štvrtá séria štartovala v septembri minulého roka a zaznamenala šokujúci, strmhlavý pád krivky smerom nadol. Konkurencia jesenného hitu Markízy – Sestričkami, prepadli hneď s prvou epizódou. V divácky vyhrotenom boji uhrali len 15% sledovanosť, v minulosti to boli aj dvojnásobné hodnoty. Naši na obrazovkách s okamžitou platnosťou skončili v hlavnom vysielacom čase a Jojka im začala hľadať nové vysielacie okno.

Riešenie sa našlo už v októbri a mali vytvoriť silný tandem so vtedajšou novinkou Som mama, ktorá prinášala stabilné výsledky. Lenže výkon seriálu, ktorý naznačil už prvý štart sa zrejme stane novým štandardom. Za rok sa z hitu stal len vlažne prijatý seriál. Aj druhá premiéra nezožala úspech. Získala len 4.3% sledovanosť a 14.3% podiel na trhu. Podobné hodnoty seriál opakoval aj počas nasledujúcich týždňov a „nenápadne“ sa Naši z vysielania vytratili s prichádzajúcimi Vianocami.

Začiatkom roka nebolo miesto pre ich návrat, ten si odohrajú až v polovici mája a Jojka ponúkne nové premiérové epizódy zvyšku štvrtej série. Už počas minuloročnej jesene televízia potvrdila nakrúcanie aj piatej série. Teraz sa ukázalo, že práve táto sezóna uzavrie celý seriál. Pôvodne nemala ani vzniknúť.

Riaditeľa Jojky Marcel Grega potvrdila návrat rodinného seriálu, ale aj to, že chystané jesenné vysielanie bude pre Rodinovcov labuťou piesňou.

„Naši chalani rástli spoločne so seriálom, až sa z detí stávajú postupne dospeláci, a tak bude štvrtý rok pre seriál aj tým záverečným. Už tento mesiac sa pritom Naši do vysielania vrátia s novými časťami štvrtej série, no ešte vlani sme pre vás v jesenných mesiacoch stihli nakrútiť aj poslednú piatu sériu, s ktorou sme pôvodne práve pre dospievanie chalanov ani nepočítali,“ uzavrel Grega.

Seriál Naši - 4. séria Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Záber zo štvrtej série seriálu Naši.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #televízia JOJ #Naši #oseriáloch