Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Markíza sa poučila! Natočila sviatočných Susedov. Zlepší sa sledovanosť?

Vyzerá to tak, že aktuálna šiesta séria bude opäť rozkolísaná v diváckej priazni, rovnako ako jarná fáza štvrtej série pred rokom. Minulotýždňová siedma epizóda s názvom Apokalypsa nepotvrdila značný nárast sledovanosti epizódy s poradovým číslom šesť.

22.04.2019 07:00
susedia, marcin, kraus, ráková, tlučková,... Foto:
V pondelok večer zavíta aj k Susedom Veľká noc.
debata

Nepomohla ani účasť speváčky Dominiky Mirgovej. Avšak počas tohtotýždňového pondelka má Markíza pripravené pre divákov poriadne želiezko v ohni. Objaví sa tradičná sviatočná veľkonočná epizóda. Práve špeciálne sviatočné epizódy patrili k tým najsledovanejším a najobľúbenejším aj v minulosti. Ich silu televízie nevyužila prekvapujúco počas minuloročných Vianoc a Silvestra.

Vtedy piatu sériu ukončila začiatkom decembra a diváci zostali sklamaní, keď Markíza potvrdila, že nepripravila sviatočné epizódy. To však zmení už dnes večer, aj u Susedov sa dodržiavajú zvyky a ženská časť obsadenia si „užije“ poriadnu šibačku a oblievačku.

Dá sa očakávať, že práve táto epizóda opäť poskočí v sledovanosti nahor. Jej predchodkyňa pred týždňom totiž uhrala len 8% sledovanosť a výraznejšie klesol aj trhový podiel k hranici 22 percent. Pritom časť vysielaná pred dvoma týždňami dosiahla druhý najlepší výsledok šiestej série. Sledovanosť sa vyšvihla na 9.8% sledovanosť s trhovým podielom 27.1 percenta. Celkovo si túto epizódu pozrelo 494-tisíc Slovákov.

Tomuto, iste pre Markízu príjemnému, nárastu však predchádzal pád sledovanosti k 23-percentnému trhového podielu. Šiestej sérii sa viac darilo počas jej štartu začiatkom marca, aktuálne rozkolísané čísla naznačujú, že publikum dáva prednosť iným aktivitám vonku, ako sledovaniu televízie, čo je prirodzený jav.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #susedia #oseriáloch #televízia Markíza