Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Markizáckych Susedov čakajú veľké zmeny! Sledovanosť zakopla

Opakuje scenár ako počas minulého roka? Susedia s príchodom jarných dní opäť slabnú. Počas minulého týždňa zaznamenali najslabšie výkony od leta 2018.

01.04.2019 07:00
susedia, ráková, kraus, Foto:
Fanúšikovia Susedov sa dočkajú v pripravovanej sérii veľkého prekvapenia.
debata

Televízia Markíza tento rok vrátila svoj sitkom až v marci, aby mu dopriala voľno a na jeho miesto prišla neúspešná Autoškola. Keď sa Susedia v roku 2018 tak ich silu televízia naplno využila a udržala ich na obrazovke po celý rok s výnimkou tradičnej letnej prestávky. Čo sa negatívne odrazila na sledovanosti počas jarných mesiacov, keď seriálu badateľnejšie ubudli diváci. Na druhú stranu je to prirodzený proces a zmena diváckeho správania. Pred letom sa unavení Susedia lúčili so 400-tisícami divákov.

Keď sa na jeseň vrátili s piatou sériou, sledovanosť sa vrátila do vysoko nadpriemerných hodnôt nad 500-tisícovú hranicu. Zmena nastala v januári. Pôvodne sa mala šiesta séria vrátiť po Vianociach, Markíza spravila operatívnu výmenu a Susedia dostali „dovolenku.“

Marcovú premiéru si nenechalo ujsť 519-tisíc Slovákov. Prvá epizóda sa stala najsledovanejším programom dňa zo všetkých televízií. V strategickej skupine 12 – 54 si pripísali 10.7% sledovanosť s trhovým podielom tesne nad hranicou 29 percent. Ďalšie týždne sa niesli v rovnakom duchu.

Nelichotivý pád zaznamenala pondelková epizóda spred týždňa. Tá klesla na 8.2% sledovanosť, a trhový podiel len na úrovni 23 percent. Už dnes večer sa ukáže, či išlo len o jednorázový výkyv alebo náznak nového trendu vo vývoju sledovanosti.

Navyše pred pár dňami vyšla informácia, že herečka Viki Ráková čaká druhé dieťa. Prirodzene sa vyrojili obavy o tom, ako budú Susedia pokračovať a či vôbec sa budú nakrúcať ďalšie epizódy. Markíza uistila všetkých fanúšikov, že o nové epizódy neprídu a nebude v ním chýbať ani Ildikó. Aktuálna šiesta séria je už dávno dotočená, v nej ešte nebude vidieť jej rastúce bruško.

Duo Kraus-Marcin usilovne pracuje už na siedmej sérii, ktorá bude mať premiéru až na jeseň. Nakrúcať by sa malo už od mája. Ráková má stanovený termín na august. Ak jej to stav dovolí, bude naplno nakrúcať celú sériu. Tehotenstvo sa prenesie aj do deja seriálu. Pre markiza.sk to potvrdil Peter Marcin.

„Keďže Viki už v auguste privedie na svet bábätko, septembrové časti budeme nakrúcať už v máji s tým, že Ildikó je tehotná. To znamená, že v prvej epizóde nasledujúcej série sa László dozvie, že na staré kolená bude opäť otcom,“ prezradil Marcin.

Seriál Susedia Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Susedia si užívajú letný oddych, na jeseň sa...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #susedia #oseriáloch #televízia Markíza