Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Markíze opäť vyšiel ťah so Susedmi. Potiahli aj druhú sériu Kuchyne

Televízia Markíza môže oslavovať. Minulotýždňový pondelok vrátila do vysielania seriálové stálice a diváci tento program ocenili nadpriemernou sledovanosťou.

11.03.2019 07:00
seriál kuchyňa, kuchyňa, samo spišák, Foto:
V druhej sérii Kuchyne hrá hlavnú úlohu mladý herec Samo Spišák.
debata

Autoškolu vystriedali Susedia s premiérou šiestej série a po dvojmesačných neúspechoch sa krivka sledovanosti opäť vyšvihla k hodnotám, na ktoré je Markíza dlhé roky zvyknutá. Celkovo si štart šiestej série pozrelo 519-tisíc Slovákov. Prvá epizóda sa stala najsledovanejším programom dňa zo všetkých televízií. V strategickej skupine 12 – 54 si pripísali 10.7% sledovanosť s trhovým podielom tesne nad hranicou 29 percent.

To však nebolo všetko. Televízia opäť stavila na skladbu seriálov, ktorú si vyskúšala už pred rokom, keď využila silných Susedov, aby „potiahli“ vtedajšiu novinku s názvom Kuchyňa. A podarilo sa. Veľká časť divákov plynulo pokračovala v sledovaní Markízy a našli si cestu aj ku komediálnemu seriálu z Nízkych Tatier.

Kuchyňa pred rokom štartovala s ratingom na úrovni 9,2% a s podielom 25,5%, druhá klesla na 7.7% rating a 27.4% trhový podiel. V ostatných týždňoch si Kuchyňa dokázala udržať veľmi slušné trhové podiely pohybujúce sa medzi 17 – 21% v cieľovke 12+. V počte divákov sa krivka pohybovala medzi hranicami 330 – 420-tisíc divákmi v závislosti od jednotlivých epizód. Oveľa atraktívnejšie čísla uhrala Kuchyňa v strategickej cieľovke 12–54. Tam sa trhové podiely pohybovai medzi 23.5 – 28% trhového podielu.

Druhá séria, pred týždňom, sa uviedlo so skvelou 8-percentnou sledovanosťou a trhovým podielom 25.3% v obchodne relevantnej skupine 12 – 54. V skupine 12+ si celkovo začiatok druhej série nenechalo ujsť 350-tisíc Slovákov. Nové pokračovanie sa tak začalo mimoriadne sľubne a ak si udrží podobné hodnoty, je veľký predpoklad, že Markíza bude pokračovať v nakrúcaní aj naďalej.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #seriál Kuchyňa #televízia Markíza