Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Dôvod na radosť a smiech? Markíza vracia svoju komediálnu stálicu

S prichádzajúcou jarou sa do vysielania vracajú aj mnohé slovenské seriály. Na konci februára sa diváci môžu tešiť na návrat netypickej slovenskej dediny. Aktuálna ôsma séria sa vracia po prestávke vo vysielaní. Poslednú epizódu videli Slováci ešte v novembri.

14.02.2019 07:00
horná dolná, polnišová, šebová, Foto:
Diváci sa môžu tešiť na pokračovanie ôsmej série od 28. februára.
debata

Horná Dolná aj napriek pokročilému číslu série neskladá zbrane a opäť zoberie útokom bránice slovenského publika. Televízia bude pokračovať s novými epizódami od 28. februára a seriál sa opäť vráti do štvrtkového slotu, do ktorého sa presťahoval ešte počas siedmej sezóny.

Pred rokom si diváci museli zvyknúť na veľkú zmenu, keď Markíza vyskúšala experiment a Hornú Dolnú presunula na štvrtky, dovtedy jej patrili pondelky. Po návrate Susedov a premiére vtedajšej novinky Kuchyne sa obyvatelia obľúbenej dediny museli presťahovať do nového vysielacieho okna. Vtedy nové epizódy mali poslúžiť ako liek pre najslabší deň v týždni, kde pohorel Rex aj Detektív Dušo.

Tohtoročné januárové a februárové večery patrili reprízam oboch sérií Mileniek, ktoré mali premiéru pred rokom. Repete moderne poňatej drámy na začiatku tohto roka pohorelo na celej čiare. Ratingy s trhovými podielmi padali do nízkych podpriemerov. Aj napriek tomu Markíza ponechala štvoricu žien zopakovať ich príbeh a Milenky nestiahla z vysielania.

Horná Dolná tak opäť vstupuje do rovnakej situácie ako pred rokom. Do mimoriadne oslabeného štvrtkového slotu a musí byť dostatočne silná, aby opäť presvedčila divákov k návratu.

Na jeseň 2018 sa z ôsmej série stihlo odvysielať až jedenásť premiérových epizód, ktoré v skupine 12–54 dosiahli takmer 25% trhový podiel. V priemere si seriál púšťalo 274-tisíc mladších divákov. V skupine 12+ dosiahlo celkové publikum až 378-tisíc divákov s trhovým podielom tesne pod 18 percentami. Horná Dolná má najlepšie časy dávno za sebou, stále však vie prilákať viac divákov ako napríklad Autoškola, ktorá patrí k najväčším sklamaniam začiatku tohto roka.

TV Pravda: Slovenský film fičí vpred, hovorí herec Jiří Mádl, ktorý z hviezdy bláznivých komédií vyrástol na filmára (vysielané 1.2.2019)

Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Horná Dolná #oseriáloch #televízia Markíza