Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Markíza musí zahanbene počkať na návrat Susedov, Autoškola je stále nízko

Nový komediálny seriál, od ktorého si televízia veľa sľubovala má svoju prvú polovicu za sebou. Vzhľadom na vývoj sledovanosti je Markíza veľmi rada, že do mesiaca pôjde Autoškola z obrazu a na jej miesto sa vrátia Susedia.

04.02.2019 07:00
seriál autoškola, autoškola, emil horváth, Foto:
Emil Horváth ml. v seriáli Autoškola.
debata (4)

Klasický sitkom ju opäť vytrhne z biedy a len málokto by čakal, že návrat Susedov bude dokonca túžobne očakávaný. Dá sa očakávať, že keď sa František a Lázsló opäť dostanú na obraz, sledovanosť znova vystrelí do výšin, namiesto toho je teraz v hlbokých podpriemeroch. Zrejme sa zopakuje scenár spred roka, keď televízia ponúkla divákom Detektíva Duša a po totálnom prepadáku veľmi rýchlo nezostalo ani stopy. Pri Autoškole bude zrejme platiť to isté, o pokračovaní nemožno byť ani reči.

Počas minulého sa vysielanie Autoškoly dostalo do svojej polovice a tým, čo ešte seriál sledujú bude robiť spoločnosť počas celého februára. Prvý marcový pondelok by už mal patriť spomínaným Susedom.

Štvrtá epizóda opäť viac nezaujala ako opak. V obchodne relevantnej cieľovke 12 – 54 dosiahla len 6.9 percentú sledovanosť, v číselnom vyjadrení je to 217-tisíc divákov s trhovým podielom 19.1%. Oproti tretej epizóde si však seriál síce polepšil, celkovo však len nepatrne. V skupine 12+ si pozrelo ostatnú časť 284-tisíc Slovákov.

Seriál Autoškola Fotogaléria - 34 fotiek Všetky fotky
Zo seriálu Autoškola.

Pre porovnanie, tretia epizóda dosiahla necelých 6% a trhový podiel 16%. Druhá epizóda oproti tej prvej stratila až štvrtinu divákov. Celkovo si ju pozrelo 322-tisíc divákov, čo predstavuje 14.9% podiel na trhu. V obchodne relevantnej cieľovke 12–54 dalo v pondelok večer prednosť Markíze 238-tisíc divákov s trhovým podielom 20.9 percenta.

Stále je aktuálny stav, že najlepšiu sledovanosť mala samotná premiéra seriálu, ktorá sa ešte spoliehala na zvedavosť divákov. Prvú epizódu Autoškoly celkovo sledovalo až 440-tisíc Slovákov a 19.9% podiel na trhu. V skupine 12 –54 dosiahla 10% sledovanosť a takmer 27 podiel na trhu.

Mal Tomáš Maštalír strach pri nakrúcaní Trhliny? Čo ho desilo? Pozrite si exkluzívne video na TV Pravda!

Video

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #televízia Markíza #seriál Autoškola