Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Markíza neustupuje. Milenky bude vysielať aj naďalej, hoci sú prepadák

Je pravdou, že televízne reprízy nepatria medzi top sledované programy a idú, väčšinou, mimo hlavného vysielacieho času. Milenky sú výnimka a televízia Markíza neplánuje žiadnu zmenu. Repete romantického seriálu zostane vo vysielaní.

24.01.2019 07:00
milenky, markíza, pauhofová, lišková, norisová,... Foto:
Markíza ponechá na svojom mieste aj vo februári.
debata (3)

Kým minulý rok slovenská adaptácia populárneho britského námetu dosahovala slušné hodnoty, tohtoročné reprízy jednoducho nelákajú. A nie je sa čo čudovať. Markíza zvolila zvláštnu stratégiu, keď seriál „otáča“ ani nie rok po premiére a to rovno v prime-time. Väčšinou reprízy pomáhajú vyplniť hluché miesta v iných časoch. Televízia Milenkám asi verila a už dva týždne ich ponúka počas štvrtkových večerov.

A bez úspechu. Nepomohlo ani dvojité nasadenie. Zatiaľ štyri odvysielané epizódy výkonom dosiahli značné podpriemery. Milenky neprilákali davy, s týmto faktom musela počítať aj samotná televízia, keďže nevyvodí z danej situácie žiadne konzekvencie. V aktuálnom obchodne slabšom období sa jej oplatí tolerovať vo vysielaní aj menej výkonný formát, v podstate pri nulových nákladoch, ako to už býva pri reprízach vlastnej tvorby.

Televízia si ide tvrdohlavo za svojim cieľom a uvedie ďalšie dve epizódy aj tento štvrtok. Tieto epizódy uzavrú prvú sériu. K žiadnej zmene nepríde ani v nasledujúcich týždňoch. Markíza deklaruje snahu dovysielať všetky epizódy počas štvrtkov. Milenky sa tak nepohnú z miesta ani počas februára. V marci sa už očakáva návrat premiérových častí Hornej Dolnej.

Prvé dve reprízové epizódy dosiahli viac ako vlažné hodnoty.Prvú sledovalo, v komerčnej cieľovke 12 – 54, len 147-tisíc divákov s trhovým podielom na úrovni 13.1% a v skupine 12+ dosiahli métu 218-tisíc, čo predstavuje trhový podiel na úrovni len 10 percent. Druhá vysielaná epizóda bola na tom obdobne. Ani minulotýždňové epizódy nespravili dieru do sveta.

Tie „dosiahli“ hlboký podpriemer na úrovni len 4.5, respektíve len 4 percentnej sledovanosti. Trhové podiely klesli na 12 a 15%.

Seriál Milenky Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Táňa Pauhofová v seriáli Milenky.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #Milenky #televízia Markíza