Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Markíze vyšla premiéra Autoškoly. Koľko Slovákov sa nechalo zlanáriť?

Pondelkový večer bola pozornosť divákov upriamená na premiéru prvej tohtoročnej seriálovej novinky. Na Markíze štartovala komediálna Autoškola, ktorá v tomto vysielacom slote vystriedala Susedov. Tí sa vrátia s novými epizódami začiatkom marca.

09.01.2019 07:00
seriál autoškola, autoškola, Foto:
Autoškola na začiatok uhrala slušný výsledok, otázne sú ďalšie týždne, keď opadne prvotná zvedavosť.
debata (1)

Prvá séria Autoškoly má osem epizód, preto seriál vyplní pondelkové okno počas prvých dvoch zimných mesiacov. Do obchodne atraktívneho obdobia sa začiatkom marca vrátia aj stabilne nadpriemerne sledovaní Susedia.

Stratégia Markízy priniesť premiéru nového seriálu hneď v januári opäť vyšla. Prvú epizódu Autoškoly celkovo sledovalo až 440-tisíc Slovákov, dosiahla 10% sledovanosť a takmer 27 podiel na trhu. Dané čísla stačili na to, aby bol seriál jednotkou na trhu. K nadpriemernému výkonu dopomohol aj fakt, že televízia nezaradila reklamné brejky.

Konkurenčné Inkognito na Jojke v skupine 12–54 dosiahlo 8 percentnú sledovanosť a 22% trhový podiel. Iná situácia bola v skupine 12+, v ktorej Jojka s pomerne veľkou prevahou vyhrala. Markizácka Autoškola v širšom publiku 9.5% sledovanosť a 19.9% podiel na trhu, celkovo si epizódu pustilo spomínaných 440-tisíc divákov.

Inkognitu sa darilo o poznanie lepšie. Celkovo mu dalo prednosť 530-tisíc divákov, čo predstavuje 11.4% sledovanosť 24.5% podiel na trhu.

Ide o podobnú situáciu ako z minuloročnej jesene, keď na Markíza štartovali Sestričky a Jojka proti nim jednorázovo postavila premiérovú epizódu Talentu. V komerčnej cieľovke vtedy vyhrala Markíza, v širšej skupine zas valcoval Talent.

Seriál Autoškola Fotogaléria - 34 fotiek Všetky fotky
Zo seriálu Autoškola.

Bude zaujímavé sledovať, ako sa bude vyvíjať priazeň publika v nasledujúcich týždňoch. Okolo prvej epizódy sa rozprúdila nezvykle vášnivá debata medzi divákmi. Seriál očividne publikum rozdelil na dva tábory. Jeden, podľa reakcií menší, je zástancom podobného humoru, na aký sú diváci zvyknutí z Hornej Dolnej. Veľká časť je však z ponúknutého programu nespokojná a na sociálnych sieťach sa šíria tvrdé komentáre.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #televízia Markíza #seriál Autoškola