Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Dosť bolo Susedov! Idú na druhú koľaj, Markíza uvedie novinku Autoškola

Tá časť diváckeho publika, ktorá čakala skorý návrat Susedov, má smolu. Markíza mení plány a od januára ponúkne nový komediálny seriál. A nie hocijaký. Kvôli tomuto seriál dal pre mesiacmi Ján Koleník zbohom Jojke a prešiel do Záhorskej Bystrice.

19.12.2018 07:00
autoškola, seriál autoškola, juraj kemka, Foto:
Juraj Kemka v seriáli Autoškola.
debata (13)

Nový komediálny seriál s názvom Autoškola sa predstaví divákom už 7. januára o 20:35, teda v slote, kde sa posledný rok stabilne vysielali Susedia. Tí konečne dostávajú pauzu, keďže za rok 2018 tvorcovia vyprodukovali až 39 epizód, čo je na slovenské pomery obdivuhodný výkon. Markíza so sitkomom – samozrejme – ráta aj naďalej a už v marci 2019 odštartuje avizovaná šiesta séria. Pôvodne sa predpokladalo, že bláznivé príbehy sa vrátia hneď po Vianociach.

Markíza, rozumne, využije dlhé zimné večery, keď potenciálni diváci väčšinou sedia pred televízormi a predstaví Autoškolu. Etablovaní Susedia nebudú mať problém zaujať divákom ani na začiatku jari. Navyše pauza vo vysielaní tomuto formátu viac ako len prospeje. Prvé informácie o Autoškole sa objavili ešte v lete tohto roka, keď televízia oznámila obsadenie Jána Koleníka do jednej z hlavných úloh.

Seriál Autoškola Fotogaléria - 34 fotiek Všetky fotky
Zo seriálu Autoškola.

Dovtedy bol Koleník tvárou seriálov z dielne televízie JOJ. Podľa hercových slov nespálil za sebou mosty a je otvorený účinkovaniu v rôznych projektov v rôznych televíziách. Markíze sa upísal len na šesť mesiacov. Okrem účinkovania v Autoškole ho televízia angažovala aj do megaúspešných Oteckov, kde vystupoval v druhej sérii.

Koleník sa nikdy netajil tým, že si chce vyskúšať rôzne charaktery v seriáloch a Autoškola prekvapí aj samotných divákov, uvidia ho v úplne novej polohe, v ktorej doteraz nevystupoval. Novinka rozpovie príbeh o poriadne nesúrodej rodine, ktorej starý otec nechá šokujúci odkaz.

Dedko po svojej zdanlivej smrti zanechá videosprávu, v ktorej prezradí pravdu o peniazoch, ktoré spolu s bratom vyhrali za komunizmu v Rakúsku. Vtedy ich kvôli režimu nemohli míňať, a tak ich zakopali. Bohužiaľ tam, kde ich zakopali, časom vyrástla väznica. Dedko s bratom sa preto k peniazom nikdy nedostali. Navyše, kvôli nim sa rozhádala celá rodina. Dedko dáva šancu celému svojmu pokrvnému príbuzenstvu, aby získali svoje dedičstvo späť. A tak sa chtiac-nechtiac dávajú dokopy členovia rodiny, ktorí si často nevedia prísť ani na meno, a pokúšajú sa spoločne dostať k dedičstvu zakopanému pod väznicou. Rozhodnú sa kúpiť starú Autoškolu neďaleko väznice, z ktorej sa pokúsia vykopať tunel. Všetci sa tam nasťahujú a tu sa začína ich strastiplná honba za pokladom. Predtým, ako nájdu cestu k peniazom, však musia nájsť cestu jeden k druhému. Musia sa naučiť žiť pod jednou strechou, čo sa ukazuje byť náročnejšie, ako sa na prvý pohľad zdalo.

V hlavných úlohách sa predstavia Juraj Kemka ako Rudo, jeho mamu si zahrá Marta Sládečková, Ján Koleník sa predstaví ako väzeň Pali, Emil Horváth zas ako veliteľ väzenskej stráže. Všetky postavy a najmä ich hereckí predstavitelia sa teda predstavia v úplne nových polohách.

© Autorské práva vyhradené

13 debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Koleník #Juraj Kemka #oseriáloch #Marta Sládečková #televízia Markíza #seriál Autoškola