Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pred rokom miliónoví, teraz Susedia nezaujali. Repríza nelákala

Televízia Markíza minulý pondelok sa musela zaobísť bez premiérových Susedov. Namiesto toho ponúkla reprízu úplne prvej epizódy. Tá pred mesiacmi zvalcovala konkurenciu, teraz už to tak nebolo.

17.12.2018 07:00
susedia, Foto:
Repríza úplne prvej epizódy Susedov nebola lákadlom pre divákov.
debata (3)

Susedia sa rozlúčili s divákmi začiatkom decembra mikulášskou epizódou. Následne Markíza potvrdila, že tento rok diváci nemajú rátať so špeciálnou vianočnou a silvestrovskou epizódou, ako to bolo aj počas prvého vysielania pred rokmi. Susedia neodmysliteľne patrili k vianočným sviatkom.

Počas minulotýždňového pondelka na miesto premiér prišli reprízy, aby sa vyplnili hluché miesta vo vysielacej štruktúre, kým sa spustí vianočná skladba programov plných filmov a klasických rozprávok.

Preto televízia zrecyklovala úplne prvú epizódu, ktorou sa Susedia po viac ako desiatich rokoch znova uviedli na obrazovkách. Prvého januára 2018 táto epizóda prepísala všetky rekordy sledovanosti a bezkonkurečne doteraz tróni ako najsledovanejší program roka. Sitkom, počas tohto roka, neprekonali ani športové prenosy.

Pred mesiacmi si prvú epizódu pozrelo v cieľovej skupine 12 – 54 až 724-tisíc divákov pri trhovom podiele až 45,1 percenta. Ešte úspešnejší boli v skupine 12+, kde sitkom zaznamenal miliónový štart. Celkovo si televíziu zaplo 1 056 000 ľudí (38,3 %).

Aká bola situácia pred pár dňami? Výkon seriálu sa pôvodným hodnotám ani len nepriblížil. Nie je sa čo čudovať. Reprízy divákov jednoducho nelákajú. Zaujímavosťou je, že išlo vôbec o prvú reprízu v pondelkovom slote od začiatku vysielania. Sledovanosť síce dosiahla slušných 8%, trhový podiel bol však na úrovni len 23%, čo je pokles o päť až šesť percent oproti normálu.

Šiesta séria je naplánovaná na január 2019, o presnom dátume štartu Markíza mlčí.

Seriál Susedia Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Susedia si užívajú letný oddych, na jeseň sa...

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #susedia #oseriáloch #televízia Markíza