Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Markíza to vzdala so Susedmi. Tento rok žiadna vianočná, ani silvestrovská epizóda!

Obľúbený sitkom Susedia minulý pondelok ukončil vysielanie pre tento rok. Televízia Markíza - prekvapujúco - nepripravila povestné sviatočné epizódy, ktorými je tento seriál už povestný. Piatu sériu uzavrela časť s názvom Mikuláš.

10.12.2018 07:00
debata (6)
Susedia sa rozlúčili s divákmi počas... Foto: TV Markíza
susedia, Susedia sa rozlúčili s divákmi počas minulotýždňovej epizódy s názvom Mikuláš.

Útechou pre televíziu môže byť aj fakt, že výkon seriál sa konečne vyškriabal na svoje štandardné hodnoty po obrovskom prepade zo začiatku novembra, keď „vďaka“ verejnoprávnej RTVS, ktorá vysielala zápas Ligy majstrov, prišli Susedia o 100-tisíc divákov.

Následná sledovanosť bola porovnateľná s menej úspešnými jarnými epizódami. Celkovo však piata séria vysielaná na jeseň opäť presvedčila divákov, aby sa k sledovaniu vrátili a Susedia sa stabilne držali na popredných priečkach najsledovanejších programov celej jesene a začiatku zimy.

Bolo viac ako zjavné, že teplejšie počasie počas tohtoročnej jari seriálu nesvedčalo a diváci postupne uprednostili iné činnosti, ako je sedenie pred televízorom. Jeseň už bola v opačnom garde a prichádzajúce dlhé večery dopriali Susedom výkony, na ktoré boli zvyknutí.

Posledná tohtoročná epizóda dosiahla 9.7 percentnú sledovanosť s trhovým posielom 27%, Susedia sa rozlúčili s najlepším výkonom za posledné týždne.

Správa, ktorá nepoteší divákov, hovorí o tom, že tohtoročné Vianoce budú bez nich. Susedia boli známi aj tým, že tvorcovia si pravidelne pripravovali špeciálne vianočné, ale aj silvestrovské epizódy, ktoré lámali rekordy sledovanosti. Dalo by sa predpokladať, že Markíza bude chcieť využiť ich potenciál aj v roku 2018, keď sa vrátili na obrazovky. Nebude to tak.

Televízia oficiálne potvrdila, že tohtoročné Vianoce budú patriť filmom a klasickým rozprávkam, pôvodná tvorba počas špeciálnej sviatočnej štruktúry bude v totálnom úzadí.

Jedným dychom však dodáva, že šiesta séria Susedov je už za rohom. Presný dátum štartu nateraz nekomuntuje. Dá sa však predpokladať, že s novými epizódami nebude otáľať a bude chcieť využiť silnú koncentráciu divákov pri obrazovkách a Susedia sa vrátia už začiatkom januára.

Seriál Susedia Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Susedia si užívajú letný oddych, na jeseň sa...

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #susedia #oseriáloch #televízia Markíza