Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Rebríček: Niektoré slovenské seriály prekvapili kvalitou. Ktoré však najviac?

S priehrštím slovenských seriálov, ktoré televízie tento rok na divákov vypustili boli aj také, ktoré boli v niečom prelomové. Pomaly, ale iste aj na Slovensko prichádza doba, keď sa televízie snažia viac investovať do seriálov. Produkuje sa menej častí, na ktoré majú tvorcovia viac času a výsledok vyzerá omnoho lepšie, ako "rýchlokvasené" produkty.

27.12.2018 07:00
milenky, pauhofová, lišková, norisová, marcinková, Foto:
Milenky boli jedným z najväčších pozitívnych prekvapení tohto roka.
debata (1)

1. Milenky (Markíza)

Na jar tohto roka trhový líder prekvapil svojich divákov v tom najlepšom slova zmysle. Zaradil do vysielania nákladnejšiu produkciu v podobe Mileniek. Tie vychádzali z britskej predlohy a tvorcovia nakrútili dve série po 6 epizód. Milenky ukázali životy štyroch priateliek – právničky, lekárky, realitnej maklérky a ženy v domácnosti – vo veku medzi 30 – 40 rokov, ktoré sú plné protikladov. Každá z nich hľadá svoju vlastnú cestu na komplikovanej ceste životom, ktorou prechádzajú spoločne a sú si navzájom veľkou oporou. Seriál je plný dramatických zvratov, napätia, ale aj vtipných situácií a láskavého humoru. Sledovanosť nelámala rekordy, no priniesla uspokojivé čísla, konečne sa podarilo zasiahnuť mladších divákov. Aj napriek úspechu, pokračovanie sa neuskutoční.

Seriál Milenky Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Táňa Pauhofová v seriáli Milenky.

2. Kuchyňa (Markíza)

Rovnako ako pri Milenkách, tak aj novinka Kuchyňa sa ukázala divákom na jar. Nešlo o klasický sitkom, ale nákladnejší komediálny seriál a výsledok sa hneď dostavil. Kuchyňa ťažila z toho, že bola zaradená za Susedov a tí jej robili dostatočne silnú nábehovú krivku. Neraz humor porážal drámu a tento seriál mal lepšie čísla ako Milenky. Markíza počíta s druhou sériou počas budúceho roka.

Seriál Kuchyňa Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
Samo Spišák a Marián Čekovský v seriáli Kuchyňa.

3. Za sklom (JOJ)

Cesta druhej série Za sklom na obrazovky bola poriadne náročná. Najprv sa seriál rýchlo sťahoval z obrazoviek na jeseň 2017 po prvej epizóde. Televízia chcela získať vyššiu sledovanosť. Avšak začali sa šíriť fámy, že za stiahnutím seriálu boli politické tlaky vzhľadom na kontroverzný obsah. Tvorcovia opäť pritvrdili a ukázali prepojenie najvyššej politiky s mafiou. Seriál sa dostal napokon na obrazovky počas jari a sledovanosť sa spamätala a začala dokonca rásť. S treťou sériou Jojka ráta v roku 2019 a bude inšprirovaná vraždou Jána Kuciaka, očakáva sa, že táto séria bude najviac vyhrotenejšia.

Za sklom 2 Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Tomáš Maštalír ako vyšetrovateľ Tibor Maxovský.

4. Sestričky (Markíza)

Po úspešných Milenkách, ktoré na jar ukázali, že najmä diváčky prahnú po moderne spracovanom seriáli o vzťahoch, sú na rade príbehy zo života štyroch zdravotných sestier, ktoré spája jedno – boj o životy pacientov. Štyri rozdielne ženy, rôznych vekových kategórii denne bojujú s lekármi, nepriazňou osudu a svoj život neraz odsúvajú na druhú koľaj, lenže problémy ich vždy dobehnú a väčšinou v tej najnevhodnejšiej chvíli.

Seriál Sestričky Fotogaléria - 26 fotiek Všetky fotky
Jednu z hlavných úloh stvárni aj herečka...

5. Oteckovia (Markíza)

Najväčší hit posledných rokov počas podvečerov má v rukách Markíza. Oteckovia sa zamerali na príbehy Tomáša (Fašiang), Vlada (Tůma), Mareka (Kobielsky) a Alexa (Deák), ktorí spoločne prežívajú strasti, ale aj slasti rodinného a pracovného života. Počas rôznych príbehov, ktoré prináša život každý deň zistia, že úloha otcov a manželov nie je vôbec jednoduchá, ak ju chcú vykonávať čo najlepšie.

Postavy zo seriálu Oteckovia Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Vladimír Kobielsky a Natália Puklušová v...

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Za sklom #Oteckovia #Milenky #seriál Kuchyňa #seriál Sestričky