Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pripomeňte si najväčší seriálový omyl tohto roka, ktorý priniesla Markíza

Tento rok slovenské televízie ponúkli nebývalo veľké množstvo pôvodnej tvorby. Väčšina z nich si našla svoje publikum, no jeden bol skutočný prešľap, ktorý posunul seriálovú tvorbu o niekoľko rokov späť. Na svedomí ho má televízia Markíza. Titul najväčší omyl patrí jednoznačne Detektívovi Dušovi.

26.12.2018 07:00
detektív dušo, alexander bárta, Foto:
V novinke Detektív Dušo sa predstavil herec Alexander Bárta.
debata (8)

Už prvé hodiny roku 2018 priniesli seriálovú smršť. Markíza spustila megaúspešných Oteckov a po dekáde sa vrátili aj Susedia. Len niekoľko dní po tom sa divákom predstavila ďalšia novinka – Detektív Dušo. Ten vyplnil vysielací slot po Rex, ktorý sa vysielal počas jesene 2017 a rekordy sledovanosti nelámal. Našinec rýdzo slovenského spracovanie notoricky známeho seriálu neprijal. Síce sa hovorilo, že by mohol dostať novú sériu, napokon z tejto idey vzišlo.

Detektív Dušo mal ťažkú štartovaciu pozíciu, musel zaujať v slote, od ktorého si diváci Markízy odvykli. Svojou „kvalitou“ a spracovaním štvrtkové večery ešte viac potopil. To, čo Markíza ponúkla prostredníctvom tohto seriálu, slovenský divák už dlho nevidel. Dôkazom je aj fakt, Dušo „vyhral“ s prehľadom počas leta v ankete Pravdy o najhorší seriál.

V tomto seriáli bolo zlé všetko a nezáchranil to ani Alexander Bárta a Petra Vajdová. Doteraz zostáva záhadou, ako je možné, že títo špičkoví herci sa upísali očividnému prepadáku.

Dedinský vyšetrovateľ, pre ktorého je miesto činu tou najhoršou nočnou morou, lebo obeť leží v jaskyni plnej netopierov? „Zachraňuje“ ho Petra Vajdová ako chápajúca kolegyňa, z čoho sa má divák dovtípiť, že práve ona bude jeho barličkou v krutom svete, kde ho nikto nechápe. Obaja sa snažia navodiť dojem dôstojného vyšetrovania, no sálajúca zúfalá atmosféra seriálu im to nedovoľuje. Náznaky humoru, ktoré majú podčiarknuť Dušovu zvláštnu osobnosť, zomierajú hneď na začiatku, keďže scenár zabíja všetko, aj chuť diváka sledovať ďalšie rozmotávanie „ťažkej“ zápletky s vraždou súvisiacou s miestnym kostolom.

Po siedmich týždňoch sa Dušo vytratil, no pachuť pretrvala ešte niekoľko týždňov. Našťastie si dnes už len málokto spomenie, čo sa objavila na obrazovkách začiatkom roka.

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #Detektív Dušo #televízia Markíza