Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Susedia sa spamätávajú pomaly, diváci sa opatrne vracajú

Už sa mohlo zdať, že Susedia s piatou sériou budú ťahať úspešnú šnúru. Jesenné úspechy prerušil jeden tvrdý pád, sledovanosť sa ťažko spamätáva.

03.12.2018 07:00
susedia, andy kraus, peter marcin, viki ráková,... Foto:
Sledovanosť Susedov sa pomaly vracia do normálu. Pomôžu im sviatočné epizódy?
debata (2)

Markíza s piatou sériou kultového sitkomu počas tejto jesene výraznejšie bodovala, ako na jar. Diváci sa začali k seriálu vracať a posledné týždne sa výkony pravidelne uhniezdili nad 500-tisícovou hranicou. Po mesiacoch mali Susedia iba dominantné a silnejúce postavenie na trhu. Pred dvoma týždňami však nastal zlom, z ktorého sa seriál úplne nespamätal ani minulý týždeň.

„Problém“ so sledovanosťou mal na svedomí futbalový zápas Ligy majstrov a razom sa Susedia prepadli na hodnoty, ktoré dosahoval počas jari. Práve toto obdobie bolo pre seriál najneúspešnejšie, keď krivka sledovanosti sa priblížila k hranici 400-tisíc divákov.

Športový prenos podkopol dovtedy silným Susedom nohy a zaznamenal takmer 100-tisícovú stratu divákov, pričom sa prepadol aj rating a logicky aj trhový podiel. Ratingovo išiel seriál dole na 8% a 22-percentný trhový podiel. Celkovo si túto epizódu pozrelo 421-tisíc Slovákov.

Minulý pondelok epizóda s názvom Rozchod prilákala o 60-tisíc divákov viac. Aj tak sa výkon Susedom nevrátil k výkonom, ktoré dosahovali posledné týždne a mesiace. Rating sa však vrátil na štandardné hodnoty, nad 9 percent a vyše 26-percentný trhový podiel.

Susedia pokračujú aj v pondelok večer a divákov čaká epizóda s názvom Mikuláš.

Seriál Susedia Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Susedia si užívajú letný oddych, na jeseň sa...

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #susedia #oseriáloch #televízia Markíza