Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Čo týždeň, to nový rekord! Oteckovia predčili všetky doterajšie výkony

Vyzerá to tak, že s prichádzajúcou zimou a dlhými večermi sa budú prepisovať televízne rekordy. Ašpirantom sú Oteckovia. Denný seriál Markízy dokazuje, že vie bez akýchkoľvek problémov prekonať vlastné limity.

27.11.2018 07:00
debata (1)
Oteckovia v predchádzajúcich dňoch opäť... Foto: TV Markíza
oteckovia, filip tuma, monika hilmerová, oliver oswald, Oteckovia v predchádzajúcich dňoch opäť prelomili ďalší míľnik v sledovanosti.

Aktuálne vrcholiaca druhá séria Oteckov žne jeden úspech za druhým a to sa hovorí, že pokračovania sú väčšinou menej úspešné. Pri tomto seriáli to neplatí a druhá séria už teraz predčila svojimi výkonmi aj prvú sériu, ktorá sa vysielala od januára do júna a mala až 110 epizód. Jej nástupkyňa bude mať omnoho menej epizód, keďže vyvrcholí v decembri, to však neznamená, že svojimi výkonmi zaostáva.

Minulý pondelok Oteckovia zvalcovali konkurenciu nielen v podvečernom slote, aj vo večernom a dosiahli novú rekordnú sledovanosť. Seriál čoraz viac zasahuje aj medzi programy, ktoré sa vysielajú v prime-time a posledné týždne boli dokonca najsledovanejšou jednotkou spomedzi všetkých staníc.

Spomínaná epizóda z minulého týždňa dosiahla rekordnú 11% sledovanosť, Oteckovia sa tak prehupli cez ďalší míľnik. Štandardne sa čísla pohybujú medzi 8 až 10 percentami. Trhový podiel sa stabilne pohybuje medzi 36 – 40% na trhu. Boli aj prípady, keď výkon presiahol rekordných 40 percent. Epizóda s 11% sledovanosťou síce neprekročila štyridstiatku, je však zjavné, že Oteckovia majú mimoriadne vernú divácku základňu, ktorá si už nevie predstaviť podvečer bez nich.

Postavy zo seriálu Oteckovia Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Vladimír Kobielsky a Natália Puklušová v...

Markíze sa teda podarilo to, čo denný seriál má primárne za úlohu. Stať sa novým členom rodiny, ktorý sa prirodzene vždy podvečer objaví a nedáva konkurencii šancu.

Zhodou okolností už pondelková epizóda spred dvoch týždňov atakovala novú pomyselnú hranicu, no zastavila sa tesne pod ňou. Čísla sa vtedy vyšplhali na 10.3% sledovanosť s trhovým podielom 40.6 %. Celkovo si pred šiestou hodinou podvečer sadlo k Oteckom 518-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov.

Rovnako so železnou pravidelnosťou sa opakuje, že markizáckemu seriálu dáva prednosť čoraz viac divákov a celková sledovanosť sa bez problémov dostáva na hranicu 500-tisíc divákov.

Zaujímavé bude sledovať, ako sa bude sledovanosť vyvíjať s prichádzajúcou zimou, keď televízie majú najvyššie čísla, pretože diváci prirodzene trávia dlhé večery doma. Oteckovia ešte môžu v najbližších týždňoch poriadne prekvapiť.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #Oteckovia #televízia Markíza