Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Susedia zrazení na kolenách! Zmizlo 100-tisíc divákov. Čo sa s nimi stalo?

Susedia počas minulého týždňa zažili svoj najväčší prepad v sledovanosti. Po týždňoch úspechov prišlo kruté vytriezvenie.

26.11.2018 07:00
Susedia, marcin, kraus, Foto:
Andy Kraus a Peter Marcin v seriáli Susedia.
debata (25)

Posledných niekoľko týždňov sa Susedia stali opäť valcom a už zdalo, že aktuálna piata séria nadviaže na úspechy zo začiatku roka, keď sa sitkom vrátil na televízne obrazovky. Jeho výkon postupne klesal a jar bola v znamení najnižšej sledovanosti. Letná prestávka seriálu prospela.

Piata séria, ktorá odštartovala v septembri dokázala „presvedčiť“ divákov, aby sa k sledovaniu vrátili. Výkon jednotlivých epizód, ktoré sa na jar pohybovali tesne nad 400-tisícovou hranicou sa postupne na jeseň zvýšil a väčšina ponúknutých častí sa vyšplhali nad pol milióna. Opäť rástol aj trhový podiel, zlaté časy Susedov boli späť.

Všetko sa to začalo epizódou, v ktorej sa vrátil Gergely, nasledovali Zásnuby, Pôrod a Zas je niekto tehotný?, všetky prekročili pol miliónovovú hranicu. Susedia pravidelne buď boli alebo atakovali status jednotky na trhu.

Minulý pondelok nastal nečakaný zlom a sledovanosť sa z týždňa na týždeň prepadla na hodnoty, ktoré Susedia dosahovali počas slabej jari. Zmizlo až 100-tisíc divákov a táto epizóda dosiahla len 8% sledovanosť a 22% trhový podiel. Štandardne sa rating pohybuje nad deviatkou a trhový podiel okolo 27 – 28%. Celkovo si v pondelok k seriálu sadlo 410-tisíc Slovákov.

Dôvod tohto prepadu bol prozaický a len máloktorý program vie konkurovať športu. Najmä atraktívnemu futbalovému zápasu Ligy majstrov medzi Českom a Slovenskokm, ktorý uhral nadpriemerný 25% trhový podiel. Diváci dali prednosť športu pred zábavou.

Seriál Susedia Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Susedia si užívajú letný oddych, na jeseň sa...

© Autorské práva vyhradené

25 debata chyba
Viac na túto tému: #susedia #oseriáloch #televízia Markíza