Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Rok 2019 nevzdáva ani RTVS. Príde veľká šou, ale aj seriálový hit

Slovenské televízie hoci len nedávno spustili jesenné vysielacie štruktúry, usilovne sa však pripravujú aj na rok 2019, boj o diváka si prestávku nespraví a každá stanica chce zaujať. Čo prinesie verejnoprávna RTVS?

05.12.2018 07:00
debata

Charakteristickou črtou jesennej časti novej televíznej sezóny bol fakt, že RTVS neponúkla divákom žiadny pôvodný seriál. Na jar tohto roku to bola kriminálka Inšpektor Max s Jurajom Kukurom. Na jeseň sa „zaobišla“ bez seriálovej tvorby.

V prvom polroku 2019 by sa to však malo zmeniť. Do vysielania na Jednotke sa chystá spin-off seriál Doktora Martina s názvom Strážmajster Topinka. RTVS seriál opäť pripravuje v koprodukcii s Českou televíziou.

Diváci dostanú aj alternatívu voči komerčných staniciam, RTVS má v zálohe európske seriály ako Mafia zabíja iba v lete (taliansky seriál), Filharmónia (francúzsky seriál), Zlomyseľné banky, Doktor z hôr, Merlin. Nezabúda sa ani na deti, tie potešia animované tituly Elena z Avaloru alebo Tryskáči.

Na prvom televíznom okruhu nebudú chýbať ani tradičné priame prenosy ako Krištálové krídlo, OTO, Slovenka roka, Slnko v sieti. Ťahúňom prvých mesiacoch nasledujúceho roka bude licencovaná šou Najväčší Slovák, ktorá ešte pred štartom „upútala“ kontroverznou upútavkou s Jozefom Tisom. Samozrejmosťou budú európske filmy, westerny, ale filmy zo série Zlatá klasika.

Na Dvojke sa dočká uvedenia jeden z najlepších seriálov súčasnosti, ktorý je ovenčený tými najprestížnejšími oceneniami – Príbeh služobníčky (The Handmaid's Tale), ale aj dve série Unášaní búrkou alebo seriály z dielne National Geographic Génius. Diváci spoznajú géniov Pabla Picassa a Alberta Einsteina.

Nebudú chýbať alternatívne filmy, dokumentárne cykly, ale na svoje si prídu aj športoví fanúšikovia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #oseriáloch