Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Anketa: Na ktorý jojkársky seriál sa tešíte najviac v roku 2019?

S blížiacim sa záverom roka a Vianocami sa čoraz viac kryštalizujú plány slovenských televízií a ich programami, ktorými chcú osloviť v roku 2019. Na ktorý zo slovenských seriálov sa najviac tešíte z dielne televízie JOJ?

08.12.2018 07:00
debata (8)

1. Trhlina – trojdielna miniséria

Slovenskí diváci sa môžu tešiť na filmový, aj seriálovú adaptáciu knižného bestselleru Jozefa Kariku je temným strhujúcim príbehom, ktorý rozpletá jednu z najväčších záhad na Slovensku, teda nevysvetliteľné miznutie ľudí v pohorí Tribeč.

Slovenský ”Bermudský štvoruholník” je územie ohraničené mestami Nitra, Zlaté Moravce, Topoľčany a Partizánske. Miniséria je založená na skutočných udalostiach, ktoré sa v tejto oblasti udiali. Od 24. januára poputuje Trhlina do kín, následne sa trojdielna rozšírená miniséria dostane na obrazovky.

2. Delukse – nový seriál

Diváci sa opäť dočkajú 16-dielneho seriálu z prostredia hotela. Na jar seriál Hotel priniesol skôr vlažné výsledky. Novinka Delukse má ešte bláznivejšou variáciou. Jej hlavným dejiskom sú chodby luxusného hotela, v ktorom by ste chceli bývať, ale nie pracovať. Pod palcom ho majú riaditeľka Adela s jej extrémne žiarlivým manželom, prefíkaný manažér Daniel, ten najpopletenejší recepčný Viktor a šéfkuchár, ktorý je najcholerickejším michelinským maniakom na Slovensku.

3. Hrobári – nový seriál

Jojka v budúcom roku opäť staví na humor. Druhou očakávanou novinkou sú komediálni Hrobári. Čierna komédia z prostredia súkromnej pohrebnej služby rozpovie príhody jednej nie celkom normálnej rodiny Pipasíkovcov, ktorej konanie je tak realistické, až z toho občas mrazí. Ich živnosť je čierna – vlastnia pohrebníctvo, čo je jedno z najstarších „remesiel“. Smrť si nevyberá, nad smrťou nikto nezvíťazí – ani bohatstvo, ani sila, ani mágia, ani lieky. Keďže finančná situácia rodiny závisí od počtu pohrebov, chtiac-nechtiac rodina bojuje o každého nebožtíka, aby prosperovala.

4. Za sklom – 3. séria

Nevšedná kriminálka sa vráti s ďalšou, tentokrát desaťdielnou sériou. Po úspešnej druhej sérii, v ktorej sa zdalo, že Noro prešiel na druhú stranu a pridal sa k zločineckej skupine, sú obaja zasa spolu v NAKA. Očakávajú, že sa veci vrátia do normálu, no vražda investigatívneho novinára a jeho snúbenice zrazu všetko zmení. Zhorší sa nielen atmosféra v spoločnosti, ale aj tlaky na vyšetrovateľov sú horšie, ako kedykoľvek predtým. Preskupil sa pomer síl a nové rozloženie zvýšilo pocit strachu a znížilo istoty beztrestnosti. O čo sú obavy väčšie, s o to väčšou razanciou treba reagovať. Strach z toho, že táto hostina je posledná, spôsobuje, že bitka o každú odrobinku zo stola sa stáva súbojom na život a na smrť. Na pozadí takejto atmosféry sa odohráva fiktívny príbeh, ktorý má však veľa podobností s realitou.

5. Prázdniny – 3. séria

Rovnako ako Markíza, tak aj Jojka v roku 2019 staví na svoje istoty. Okrem Za sklom sa dostane na obrazovky aj nová séria Prázdnin. Obľúbený rodinný seriál na jar tohto roka drvil konkurenčné Milenky a dá sa očakávať, že nadpriemernú sledovanosť znova zopakuje. Deti sa už nevedia dočkať ďalších letných prázdnin na chalupe, ich otcovia však tento rok majú hlavu plnú povinností. Jano sa stal zástupcom riaditeľa v škole a musí cez leto zostaviť rozvrhy. Zdeno sa stal učiteľom telesnej výchovy, musí si dorobiť pedagogické minimum a v lete ho čaká príprava na skúšky. Nuž a Lacovi na leto pribudne jedno dieťa – jeho malý brácha Venca. Deti čakajú, že opäť zažijú leto plné dobrodružstiev, zistia však, že namiesto toho Zdeno aj Jano trčia celý deň v mobiloch a papieroch.

6. Som mama – 2. séria

Pokračovať bude aj jediný seriálový hit tejto jesene. Prichystaná je ďalšia dvadsiatka nových epizód. Počas jesene práve komediálny seriál o rodičovských peripetiách dokázal uhrať stabilné výsledky, narozdiel od Ministrov. V ďalšej sezóne bude pokračovať príbehom o tom, ako vám malé deti prevrátia život naruby a prinútia vás klásť si otázky, na ktoré ste nikdy nechceli poznať odpoveď a odpovedať na otázky, o ktorých ste nevedeli, že existujú. O vzťahoch, o výchove, o plači cez slzy a sople.

7. Naši – 5. séria

Hoci štvrtá séria na jeseň prekvapujúco priniesla vlažné výsledky v porovnaní s prvými troma sezónami, príbeh Rodinovcov bude pokračovať aj naďalej.

8. Ministri – 2. séria

Slovensko sa len tak ľahko nezbaví svojej fiktívnej a lenivej vlády na čele s egomaniakom Milankom. Aj v roku 2019 budú pokračovať nové epizódy s poriadne kontroverzným obsahom, ktoré nejednému zdvihnú žlč, možno sa tam nájde čoraz viac politikov.

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #televízia JOJ #oseriáloch