Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Jojka poriadne naložila Kotlebovi. Pomohlo to Ministrom?

Minulotýždňová epizóda seriálu Ministri opäť patrila k tým, ktoré sa zaradia k tým najkontroverznejším. Tvorcovia sa zamerali extrémistov.

22.11.2018 07:00
seriál ministri, ministri, gregor hološko, Foto:
Úlohy predsedu sa ujal herec Gregor Hološko.
debata

Seriál o fiktívnej slovenskej vláde sa nikdy nedržal späť a od svojho začiatku je plný hlášok, narážok a nuáns zo slovenskej reality, pričom tvorcovia stále upozorňujú, že podobnosť s realitou je čisto náhodná. Každý divák pritom dobre vie, koho sa snažia jednotlivé postavičky zosmiešniť.

Na pretras sa počas minulého štvrtka dostali aj extremistická strana s jej predsedom. A bolo sa na čo pozerať. Herec Gregor Hološko stvárnil lídra kontroverznej politickej strany s charakteris­tickými fúzikmi, rečovou vadou, štýlom obliekania a názormi, ktoré nepatria do súčasnej spoločnosti. Každému muselo byť jasné, že na obrazovky sa prirútil Kotleba s pokrikom na pláž.

Je vám to povedomé? Hliadky, tentokrát v autobuse. Foto: TV JOJ
seriál ministri, ministri, Je vám to povedomé? Hliadky, tentokrát v autobuse.

Tvorcovia počas predchádzajúcich epizód nešetrili, bez rozdielu, predchádzajúce politické zoskupenia, či už išlo o koalíciu alebo opozíciu. Scenár tvrdo hovoril o šafárení s eurofondami, zmluvami, krytím rôznych káuz, rodinkárstvo. Jednotlivé repliky zošmienili mnohých politických predstaviteľov. Tentokrát zástupcov extrémistického politického zoskupenia vôbec nešetrili.

Minister životného prostredia sa stal terčom ich konania a tak vláde navrhol, aby podporili národnú hrdosť, čo sa stalo úrodnou pôdou pre ďalšie nekompromisne tvrdé narážky. Hlavná pozornosť sa sústredila na nuansy, ktoré sú súčasťou slovenskej politickej scény len posledné dva roky.

Seriál Ministri Fotogaléria - 24 fotiek Všetky fotky
Lukáš Latinák v seriáli Ministri.

Do deja sa dostala aj zápletka so zakázaným divadelnýn predstavením, ktoré nebolo „predsedovi“ pochuti, keďže propagovalo migráciu a popletený extrémista nevedel o tom, že hlavnú úlohu hrá egocentrický premiér Milanko. Nechýbali ani hliadky vo vlakoch a autobusoch, zdegradovanie štýlu obliekania a vrcholom bola návšteva logopéda, ktorý mal vyriešiť jeho problém s račkovaním.

Na pretras sa dostala aj zakázaného divadelného... Foto: TV JOJ
seriál ministri, ministri, Na pretras sa dostala aj zakázaného divadelného predstavenia.

Kontroverzný obsah mal za následok vyššiu sledovanosť. Ministri, ktorí dosahovali priemerný trhový podiel niekde na úrovni 14%, minulý štvrtok zabodovali viac a čísla sa vyšplhali k 16 percentám.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #televízia JOJ #oseriáloch #seriál Ministri