Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Oteckovia sú jednotkou medzi Slovákmi. Kam sa ešte sledovanosť vyšplhá?

Denný seriál Markízy má túto jeseň doslova žatvu medzi divákmi. Druhá séria sa javí ako úspešnejšia oproti tej prvej, ktorá lámala rekordy a len málokto by predpokladal, že Oteckovia ešte viac pritiahnu divákov. Stalo sa.

20.11.2018 07:00
debata (2)
Oteckovia nestrácajú divákov počas tejto... Foto: TV Markíza
oteckovia, kobielsky, mauréry, Oteckovia nestrácajú divákov počas tejto jesene, práve naopak. Druhá séria žne jeden úspech za druhým.

Už počas prvej série sa sledovanosť príbehov štvorice oteckov stabilne pohybovala medzi 8 – 10% a trhovými podielmi medzi 36 – 39% a len príležitostne sa vyšvihli nad pomyselnú štyridsiatku. Čo sa týka počtu divákov, nikdy neklesli pod 400-tisíc.

Od septembra Markíza vysiela druhú sériu a ukazuje sa, že Slováci ešte viac prišli na chuť tomuto seriálu. Inak to nebolo ani počas minulého týždňa, keď napríklad pondelková epizóda bola jednotkou na trhu a prekonala aj Susedov.

Čoraz častejšie výkony najnovšej série lámu jeden rekord za druhým. Nielen čo do celkového počtu divákov, ale aj trhových podielov, ktoré čoraz častejšie prekračujú 40% hranicu. Tento stav sa stáva už skôr pravidlom ako výnimkou.

Napríklad minulotýždňová pondelková epizóda sa stala najsledovanejším programom dňa s vysoko nadpriemerným ratingom 10.3 % a trhovým podielom 40.6 %. Celkovo si pred šiestou hodinou podvečer sadlo k Oteckom 518-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov.

Avšak streda predčila všetky výsledky. Sledovanosť sa vyšvihla k jedenástim percentám a extrémne rekordnému trhovému podielu tesne pod 42%.

Rovnako s pravidelnosťou sa opakuje, že markizáckemu seriálu dáva prednosť čoraz viac divákov a celková sledovanosť sa bez problémov dostáva na hranicu 500-tisíc divákov.

Oteckovia žnú úspechy týždeň, čo týždeň. Napríklad epizóda vysielaná 24. októbra sa zapísala do histórie tohto seriálu, ako najviac sledovaná v rámci tejto druhej série. Táto epizóda prvýkrát dosiahla dvojcifernú sledovanosť v obchodne relevantnej cieľovej skupine 12–54, ktorá rovno vyskočila na rekordných 10.7%. Trhový podiel bol takmer 41%. Oteckovia sa stali najsledovanejším programom spomedzi všetkých slovenských televízií.

Postavy zo seriálu Oteckovia Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Vladimír Kobielsky a Natália Puklušová v...

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #Oteckovia #televízia Markíza