Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Oteckovia majú na konte ďalší rekord. Konkurencia sa môže len pokloniť

Vyzerá to tak, že denný seriál Markízy nemá konkurenciu medzi slovenskými seriálmi. Počas minulého týždňa Oteckovia prelomili všetky svoje doterajšie rekordy.

01.11.2018 07:00
marek fašiang, oteckovia, laura gavaldová, Foto:
Marek Fašiang a Laura Gavaldová v seriáli Oteckovia.
debata

Už prvá séria bola veľkým diváckym hitom a Slováci si veľmi rýchlo obľúbili rodinný seriál o radostiach, ale aj strastiach štvorice oteckov. Síce sa hovorí, že pokračovanie väčšinou len veľmi ťažko vie nadviazať na prvé úspechy, no v prípade Oteckov to neplatí. Druhá séria, ktorá sa vysiela od začiatku septembra, z týždňa na týždeň prináša čoraz vyššiu sledovanosť a pre tento seriál neexistujú limity, ku ktorým by sa vedel prepracovať.

Priemerne si každú epizódu prvej série celkovo pozrelo 474-tisíc divákov (podiel na trhu 29%), v cieľovke 12–54 to bolo 296-tisíc (podiel 35.8%). Najvyšší podiel na trhu bol na úrovni extrémnych 44.4%, ten dosiahla epizóda vysielaná 17. apríla.

Druhá séria čoraz častejšie prekračuje rekordné 40-percetné trhové podiely a začína byť skôr výnimkou, keď túto hranicu podlezie. Väčšina epizód, počas posledného mesiaca vysielania, buď atakuje túto psychologickú hranicu alebo ju hravo prekročí.

Počas minulotýždňovej stredy však Oteckovia znova dokázali, že lámať rekordy im nerobí problém. Epizóda vysielaná 24. októbra sa navždy zapíše do histórie tohto seriálu, ako najviac sledovaná v rámci tejto série a to druhá séria je iba druhý mesiac vo vysielaní a dá sa očakávať, že s príchodom dlhých zimných večerov ratingy sa budú škriabať ešte vyššie. Budú Oteckovia najúspešnejší televízny projekt posledných rokov? Vyzerá to tak, že áno.

Postavy zo seriálu Oteckovia Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Vladimír Kobielsky a Natália Puklušová v...

Spomínaná epizóda spred týždňa dosiahla prvýkrát dvojcifernú sledovanosť v obchodne relevantnej cieľovej skupine 12–54, ktorá rovno vyskočila na rekordných 10.7%. Trhový podiel bol takmer 41%. Oteckovia sa stali najsledovanejším programom spomedzi všetkých slovenských televízií.

V cieľovke 12+ sa denný seriál dostal rovnako do rekordných hodnôt a prvýkrát v rámci druhej série sa celkový počet divákov prehupol nad 500-tisícovú hranicu, konkrétne si epizódu pozrelo 525-tisíc Slovákov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #Oteckovia #televízia Markíza