Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Markizácke Sestričky poriadne prekvapili! Aká bola sledovanosť?

Lekárska dráma, ktorou Markíza prekvapila divákom počas tejto jesene, znova prekvapila. V tom pozitívnom slova zmysle. Po nelichotivom prepade spred dvoch týždňov, minulotýždňová časť zaznamenala takmer rekordnú sledovanosť.

30.10.2018 07:00
sestričky, seriál sestričky, kristína madarová, Foto:
Kristína Madarová v seriáli Sestričky.
debata

Siedma epizóda vysielaná pred dvoma týždňami zaznamenala prvý výrazný prepad po niekoľkých týždňoch kontinuálneho rastu a dosahovania neraz vysoko nadpriemerných výsledkov. Zo Sestričiek sa za krátky čas vykrištalizoval najsledoavanejší nový seriál tejto sezóny.

Siedma epizóda dosiahla len 8.1% sledovanosť, pričom od štartu išli tieto hodnoty hore a stabilne sa pohybovali medzi 9 a jednorázovo aj nad 10%. Podielovo minulotýždňová epizóda klesla na 23.5% hranicu.

Nelichotivé zakopnutie nastalo počas minulého týždňa. Dôvod? Priateľský futbalový zápas medzi Slovenskom a Švédskom, ktorý zrejme mal negatívny dopad na sledovanosť. Verejnoprávna vďaka športu uhrala až 16% podiel na trhu, čo sa odrazilo aj výkone siedmej epizódy prvej série Sestričiek.

Minulotýždňová, teda ôsma v poradí, tento trend výrazným spôsobom obrátila a sledovanosť vystrelila do výšin. Sestričky znova uhrali dokonca dvojcifernú sledovanosť a to rovno na 10.1% úroveň, oproti predchádzajúcemu týždňu to bol dvojpercentný skok vyššie.

Trhový podiel bol na úrovni až 28%. Celkovo najnovšia epizóda Sestričiek prekročila 500-tisícovú hranicu, konkrétne si túto epizódu pustilo až 510-tisíc Slovákov. Úvodná séria sa blíži do svojho finále, desaťdielna sezóna má svoje finále naplánované na 6. novembra.

Seriál Sestričky Fotogaléria - 26 fotiek Všetky fotky
Jednu z hlavných úloh stvárni aj herečka...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #televízia Markíza #seriál Sestričky