Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Sestričky majú za sebou raketový štart, teraz je to strmhlavý pád

Najúspešnejšia seriálová novinka tejto jesene má za sebou nepríjemný minulý týždeň, sledovanosť sa nečakane prepadla a dostala sa na úroveň zo začiatku vysielania.

23.10.2018 07:00
sestričky, seriál sestričky, kristína svarinská, Foto:
Kristína Svarinská v seriáli Sestričky.
debata (3)

Sestričky ako formát nepotvrdili zaužívaný trend, keď úvodný diel priláka najviac divákov, ktorí sú prirodzene zvedaví a po prvom ošiali krivka sledovanosti pôjde smerol nadol. Bolo to presne naopak. Slovenskí diváci sa dostávali k sledovaniu postupne a po úspešnej premiére nastali ešte úspešnejšie časy, pričom nikdy nepodiezli 400-tisícovú hranicu.

Nelichotivé zakopnutie nastalo počas minulého týždňa. Dôvod? Priateľský futbalový zápas medzi Slovenskom a Švédskom, ktorý zrejme mal negatívny dopad na sledovanosť. Verejnoprávna vďaka športu uhrala až 16% podiel na trhu, čo sa odrazilo aj výkone siedmej epizódy prvej série Sestričiek.

Úvodná séria sa blíži do svojho finále, desaťdielna sezóna má svoje finále naplánované na 6. novembra, z čoho logicky vyplýva, že by mal rásť záujem o gradujúci príbeh o štvorici žien. Siedma epizóda dosiahla len 8.1% sledovanosť, pričom od štartu išli tieto hodnoty hore a stabilne sa pohybovali medzi 9 a jednorázovo aj nad 10%. Podielovo minulotýždňová epizóda klesla na 23.5% hranicu.

Napríklad Šiestu epizódu sledovalo celkovo 485-tisíc Slovákov, v komerčnej cieľovke 12–54 sa táto epizóda oporoti piatej prepadla takmer o celý rating. Seriál, aj napriek tomu, uhral skvelý výsledok, keď sledovanosť bola na úrovni 9.4% s trhovým podielom vyšším ako 27%.

Piatu epizódu, ktorá bola doteraz najúspešnejšia, sledovalo až 516-tisíc Slovákov a Sestričky po prvýkrát prekonali 500-tisícovú hranicu. V komerčnej cieľovke 12–54 sa sledovanosť vyšplhala na 10.2%, touto hodnotou uhral seriál taktiež po prvýkrát dvojcifernú sledovanosť. S 28% podielom na trhu boli Sestričky jednoznačným lídrom na trhu.

Seriál Sestričky Fotogaléria - 26 fotiek Všetky fotky
Jednu z hlavných úloh stvárni aj herečka...

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #televízia Markíza #seriál Sestričky