Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Stabilná sledovanosť a už žiadne rekordy. To sú najnovší Susedia

Preč sú tie časy, keď bláznivé príbehy Susedov trhali rekordy sledovanosti. Aj napriek poklesom, sú ich výkony obdivuhodné.

22.10.2018 07:00
Susedia, marcin, kraus, tlučková, ráková,... Foto:
Susedia sú stále stabilným lákadlom, no nie rekordným.
debata

Len máloktorý seriál v posledných rokoch dokázal to, čo Susedia. Prežili aj roky trvajúcu absenciu na obrazovkách a zostali v povedomí divákov, ktorí ich privítali späť začiatkom tohto roka miliónovou sledovanosťou. Stále zostáva jediným seriálom, ktorý sa dokázal vrátiť na obrazovky a zrejme na dlhý čas ním aj zostane. Na Slovensku sa, nateraz, neujal trend zo zahraničia, kde vo veľkom ožívajú legendárne seriály a po rokoch sa točia nové epizódy.

Od septembra Markíza vysiela už piatu sezónu svojho sitkomu a sledovanosť je ako na hojdačke. Premiéra novej série uhrala síce vyššie hodnoty, ako počas jarnej fázy série. Každopádne sa výkon seriálu už nevie dostať na 30% hranicu trhového podielu, ktorý bol bežnou záležitosťou predchádzajúcej série. Okrem úvodnej epizódy tejto série to žiadna iná epizóda nedokázala.

Len návrat Gergelyho do deja prilákal také veľké publikum, aby sa sledovanosť prehupla do dvojcifernej hodnoty. Táto epizóda dosiahla 10.2% sledovanosť, išlo o druhý najlepší výkon sezóny.

Ostatné dve epizódy vysielané pred dvoma, respektíve minulý týždeň nepotvrdili trend rastúceho výkonu, ktorú predznamenal návrat pôvodnej postavy. Obe podliezli desaťpercentnú hranicu, podielovo opäť pod tridsiatkou. Zaujímavé však je, že seriál je stabilný do počtu divákov. Po prvotnej eufórii postupne aj táto cifra klesala. Dlho sa držali na 600-tisícovej hranici, počas jari minuli aj 500-tisícovú a s blížiacim sa letom si museli zvyknúť na hodnoty pod týmto míľnikom.

Podobné hodnoty dosahuje aj piata séria. Celkovo si nové epizódy púšťa medzi 450 – 485– tisícmi Slovákov.

Seriál Susedia Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Susedia si užívajú letný oddych, na jeseň sa...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #susedia #oseriáloch #televízia Markíza