Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Ďalšie slovenské seriály smerujú do zahraničia. Jojka predala ZOO a 1890

Zrejme stále prevláda názor, že slovenské seriály sa maximálne môžu dostať do vysielania v Čechách. Omyl. Televízia JOJ si pripísala ďalší úspech.

11.10.2018 07:00
1890 Foto:
Predstavitelia seriálu 1890: Zľava hore: Stanislav Majer, Ján Koleník, Danica Matušová, Filip Kaňkovský. Zľava dole: Anikó Vargová a Lukasz Kos.
debata (3)

Na jar tohto roka televízia informovala, že seriál Divoké kone, ktorý sa dočkal dvoch sezón, sa podarilo predať do Argentíny. Vysielacie práva zakúpila aj televízia vo Francúzsku a Maďarsku, spoznali ho aj diváci v Poľsku či Rumunsku.

Jojka vo svojom vyhlasení vidí za úspechom predaja do zahraničia najmä to, že dbá pri výrobe svojich vlastných seriálov na vysokú kvalitu a atraktivitu, ako aj na univerzálnosť námetov. Predaj úspešných seriálov sa tak stal v uplynulých rokoch pre JOJ Group zaujímavou komoditou.

Ďalším horúcim artiklom sa stali rovno dva seriály, ktoré televízia vysielala pred pár rokmi. Ide o denný seriál ZOO v hlavne úlohe s Jánom Koleníkom a Táňou Pauhofovou. Ten sa aktuálne dočkal svojej reprízy, počas pracovných dní o 15.00. Druhý je nákladnejšia produkcia – historická detektívka 1890, kde hviezdil Ján Koleník.

Oba seriály smerujú opäť do Maďarska. Práva zakúpila maďarská verejnoprávna televízia, ktorá vysielala už spomínané Divoké kone. Zaujímavosťou je, že kým Divoké kone a aj ZOO boli súčasťou poobedného vysielania, detektívka 1890 smeruje rovno do hlavného vysielacieho času.

Podľa televízie je záujem aj o kriminálku Za sklom. Tú už odvysielala v Čechách televízia Prima, rovnako ako 1890. Nevšedná detektívka sa stretla s nebývale veľkým pozitívnym ohlasom, na odvysielanie čakajú aj Prázdniny.

„Veľmi ma teší, že po úspechu Divokých koní na hlavnej verejnoprávnej stanici v Maďarsku, náš partner prejavil záujem tiež o zakúpenie denného seriálu ZOO, ktorý sa tak po prvýkrát predstaví aj zahraničným divákom. Rovnakú radosť máme z predaja výpravnej detektívky 1890, ktorá naďalej dokazuje svoju kvalitu, keď dostane priestor hneď vo večernom vysielacom čase. Aj to je potvrdením univerzálnosti a atraktívneho spracovania našich seriálových námetov, keď záujem o projekty JOJky na zahraničných trhoch naďalej stúpa,“ hovorí generálky riaditeľ JOJ Group Marcel Grega.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #zoo #televízia JOJ #Ján Koleník #1890 #oseriáloch