Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Sestričky ďalšie rekordy nepotvrdili, okúsili pokles sledovanosti

Markizácka lekárska dráma je najväčším prekvapením jesene, aj napriek tomu, že minulý týždeň krivka sledovanosti zamierila smerom nadol.

16.10.2018 07:00
sestričky, seriál sestričky, anikó vargová, Foto:
Anikó Vargová v seriáli Sestričky.
debata (1)

Pritom posledné týždne boli v znamení nárastu diváckej priazne a výkonovo Sestričky predčili samé seba od svojho spustenia. Zatiaľ najúspešnejšie epizódy sa vysielali pred troma, respektíve dvoma týždňami. Tá minulotýždňová na úspech predchodkýň nenadviazala a nepotvrdila ďalší nárast.

Napriek tomu dosiahnuté výsledky sú nadpriemerné a seriál len potvrdzuje, že túto jeseň ovládli Sestričky a je to najsledovanejšia novinka. Postupne sa dokonca doťahovali aj na Susedov.

Šiestu epizódu sledovalo celkovo 485-tisíc Slovákov, v komerčnej cieľovke 12–54 sa táto epizóda oporoti piatej prepadla takmer o celý rating. Seriál, aj napriek tomu, uhral skvelý výsledok, keď sledovanosť bola na úrovni 9.4% s trhovým podielom vyšším ako 27%. Sestričky tak definitívne za sebou nechali aj ich predchodkyne Milenky a dosahujú výrazne vyššie výsledky.

Piatu epizódu, ktorá bola doteraz najúspešnejšia, sledovalo až 516-tisíc Slovákov a Sestričky po prvýkrát prekonali 500-tisícovú hranicu. V komerčnej cieľovke 12–54 sa sledovanosť vyšplhala na 10.2%, touto hodnotou uhral seriál taktiež po prvýkrát dvojcifernú sledovanosť. S 28% podielom na trhu boli Sestričky jednoznačným lídrom na trhu.

Zlomová pre postupný nárast sledovanosti bola štvrtá epizóda, tá prilákala 495-tisíc divákov, oproti tretej epizóde to bol nárast o neuveriteľných 80-tisíc. Seriál sa tesne vydriapal pod 10% sledovanosť, ostatná epizóda vtedy uhrala 9.2% a trhový podiel až na úrovni 25.6%.

Zaujímavosťou je, že Sestričky ešte nikdy neklesli pod 400-tisícovú hranicu. Premiéru seriálu si nenechalo ujsť 483-tisíc divákov, druhú epizódu 411, tretiu 415-tisíc Slovákov.

Seriál Sestričky Fotogaléria - 26 fotiek Všetky fotky
Jednu z hlavných úloh stvárni aj herečka...

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #televízia Markíza #seriál Sestričky