Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Markíza valcuje so Sestričkami. Seriál prepisuje jeden rekord za druhým

Jesenná časť televíznej sezóny je v znamení Markízy. Overené programy v kombinácii s novinkami prinášajú televízii nadpriemerné výsledky. Najsledovanejšou seriálovou novinkou sa stávajú Sestričky.

09.10.2018 07:00
sestričky, seriál sestričky, svarinská,... Foto:
Minulý utorok Sestričky zlomili ďalší svoj rekord.
debata (1)

Moderné spracovanie lekárskej drámy je na Slovensku novinkou, avšak z deja je cítiť profesionálny dôraz domestikovať pôvodnú škandinávsku predlohu s dôrazom na dramatické vsuvky, ktoré sú charakteristické pre americké seriály. A zdá sa, že slovenskí diváci tento model prijali a baví ich sledovať seriál, ktorý formátom pripomína napríklad Kliniku Grace (Grey's Anatomy), kde sa mixujú profesionálne a osobné príbehy lekárov, veľký priestor dostávajú aj pacienti s častokrát kurióznymi zápletkami, ktoré sú korením každej epizódy.

Minulotýždňová epizóda opäť prekopala vlastné rekordy, ktoré Sestričky počas utorkového vysielanai prinášajú. Od premiéry si držia nadpriemernú sledovanosť a posledné dva týždne sú charakteristické ďalším vzostupom sledovanosti. Prvá desaťdielna sezóna je vo svojej polovici a výkonovo prekonáva aj čísla premiéry.

Seriál Sestričky Fotogaléria - 26 fotiek Všetky fotky
Jednu z hlavných úloh stvárni aj herečka...

Piatu epizódu sledovalo minulý utorok až 516-tisíc Slovákov a Sestričky po prvýkrát prekonali 500-tisícovú hranicu. V komerčnej cieľovke 12–54 sa sledovanosť vyšplhala na 10.2%, touto hodnotou uhral seriál taktiež po prvýkrát dvojcifernú sledovanosť. S 28% podielom na trhu boli Sestričky jednoznačným lídrom na trhu.

Na zlaté časy seriálu sa zablýskalo ešte pred dvoma týždňami, keď Sestričky dosiahli doteraz najvyššiu sledovanosť. Celkovo si štvrtú epizódu pozrelo 495-tisíc divákov, oproti predchádzajúcemu týždňu je to nárasť o neuveriteľných 80-tisíc. Seriál sa tesne vydriapal pod 10% sledovanosť, ostatná epizóda uhrala 9.2% a trhový podiel až na úrovni 25.6%.

Paradoxne, najnižšiu sledovanosť mal seriál vo svojich začiatkoch, odvtedy kontinuálne rastie.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #televízia Markíza #seriál Sestričky