Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Susedia opäť na koni! Návrat postavy im priniesol skvelý výsledok

Markizácky sitkom neskladá zbrane. Po sérii prepadov sa minulý týždeň vyšvihli nečakane vysoko.

08.10.2018 07:00
susedia, marcin, kraus, ráková, tlučková,... Foto:
Počas minulotýždňovej epizódy sa vrátila pôvodná postava Gergelyho a sledovanosť poriadne vyskočila nahor.
debata

Aktuálna piata séria Susedov je ako na hojdačke. Premiéra najnovšej série uhrala nadpriemerný výkon. Prvá epizóda zabodovala v komerčnej cieľovke 12–54, ale aj v 12+. Celkovo na Susedov bolo zvedavých až 513-tisíc Slovákov, trhový podiel bol na úrovni 25.3%. V obchodne relevantnej cieľovke 12–54 sa trhový podiel vyšphlhal na 32.4% a 345-tisícové publikum.

Následne prišli nelichotivé prepady a výkon sa vrátil na hodnoty z neúspešnej jari, keď už vyčerpaný seriál mlel z posledného. Druhá a tretia epizóda zaznanemala trhové podiely na úrovni 25% a výkonovo ich predbehli aj podvečerní Oteckovia.

Minulotýždňová epizóda priniesla milé prekvapenie pre Markízu. Výkon seriálu nečakane vyskočil opäť do nadpriemerov, čo súvisí s nástupom nepriaznivejšieho jesenného počasia a diváci menia svoje návyky a s príchodom dlhých večerov sa vracajú k sledovaniu televízie.

Do deja sa vrátila postava, ktorá účinkovala aj v pôvodnom seriáli a po návrate seriálu nevznikol priestor na účinkovanie. V predchádzajúcej epizóde sa objavil syn Lázslóa a Ildikó Gergely. A závan starých čias prilákal až 480-tisíc Slovákov. Ide o druhý najlepší výsledok od štartu piatej série.

Epizóda nazvaná Gergely sa vracia uhrala 28% podiel na trhu a 10.2% sledovanosť. Susedia síce nesiahli na 30% podiel, avšak sledovanosť sa po čase opäť vrátila k desať percentnej hranici. Oproti slabším epizódam sa sledovanosť vyšvihla o 1.2 percentu­álneho bodu.

Seriál Susedia Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Susedia si užívajú letný oddych, na jeseň sa...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #susedia #TV Markíza #oseriáloch