Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Skvelý štart, vlažné pokračovanie? Susedia majú najlepšie časy za sebou

Všetko nasvedčuje tomu, že Susedia majú svoj ponávratový vrchol za sebou. Sledovanosť najnovšej série smeruje už k priemerom. Markíza sa musí zmieriť s tým, že rekordná sledovanosť je už minulosťou.

01.10.2018 07:00
susedia, marcin, kraus, tlučková, ráková,... Foto:
V minulotýždňovej epizóda sa do seriálu vrátil po 11 rokoch aj spevák Janko Lehotský ako otec Františka.
debata

Piata séria, ktorá sa uviedla začiatkom septembra, síce uhrala vyššiu sledovanosť ako záver štvrtej série, ostatné týždne už také úspešne neboli. Aj inak neohroziteľní Susedia musia pocítiť, ako trpko chutí postupný odliv divákov.

Tohtoročná jar predznamenala to, čo pokračuje aj túto jeseň. Markíza využila návrat sitkomu naplno, počas jednej sezóny tento formát natoľko vyčerpala, že posledné epizódy pred letnou prestávkou boli už trápením nielen pre dej, ale aj divákov. Seriál odchádzal kreatívne, ale aj divácky vyčerpaný.

Štvrtá, respektíve prvá ponávratová séria, mala až 25 epizód, čo je štandardné číslo pre americké produkcie, v našich podmienkach to znamená pre seriál katastrofu. Susedia stratili polovicu divákov od novoročného veľkolepého návratu. Sledovanosť, aj poklesoch, bola na pomery Markízy nadpriemerná a preto nebolo prekvapením, keď na jeseň prišlo ďalšie pokračovanie.

Na piatu sériu nemuseli diváci čakať dlho. Na obrazovky sa dostala hneď počas prvého septembrového týždńa. A mohlo sa zdať, že sa sitkom spamätal z neúspešnej jari. Prvá epizóda zabodovala v komerčnej cieľovke 12–54, ale aj v 12+. Celkovo na Susedov bolo zvedavých až 513-tisíc Slovákov, trhový podiel bol na úrovni 25.3%. V obchodne relevantnej cieľovke 12–54 sa trhový podiel vyšphlhal na 32.4% a 345-tisícové publikum.

Seriál Susedia Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Susedia si užívajú letný oddych, na jeseň sa...

Už druhý týždeň po premiére sa čísla nezopakovali. Susedia začali postupne v diváckej priazni na úroveň 25% podielu na trhu. Počas minulého týždňa sa tento prepad len potvrdil a zdá sa, že najlepšie časy niekdajšiu hitu patria do časov minulých.

Štvrtá epizóda, do ktorej sa po 11 rokoch vrátil aj spevák Janko Lehotský v úlohe Františkovho otca, uhrala len 9% sledovanosť a trhový podiel klesol pod 25%. Celkovo si epizódu pozrelo 420-tisíc Slovákov, Susedov v tento deň predbehli aj podvečerní Oteckovia, tých videlo 450-tisíc divákov.

Susedia sa výkonom priblížili Hornej Dolnej, ktorá vysiela svoju ôsmu sériu a taktiež zaznamenáva už len poklesy v sledovanosti.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #susedia #oseriáloch #televízia Markíza