Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Ministri naložili katolíckej cirkvi. Nepomohlo to, sledovanosť klesla o polovicu

Jojka počas minulého utorka zažila nepríjemný prepad sledovanosti svojej seriálovej novinky - Ministri. Nepomohol ani kontroverzný obsah epizódy.

18.09.2018 07:00
ministri, seriál ministri, richard stanke,... Foto:
Minulý týždeň nebol pre Ministrov v znamení úspechu.
debata (49)

Premiéru nového seriálu si nenechalo ujsť 363-tisíc Slovákov s cieľovej skupine 12+. Trhový podiel bol na úrovni 22.6%. V komerčnej cieľovke sa trhový podiel vyšplhal na skvelých 25.2% pri počte 223-tisíc divákov. To však seriálu robil nábehovú krivku Talent.

Minulý týždeň bola situácia diametrálne odlišná, keďže počas premiérové týždňa išlo iba o jednorázovú záležitosť. Talent uhral vysoké čísla, čiastočne mohol oslabiť štartujúce konkurenčné Sestričky. Pomohol najmä vytvoriť nábehovú krivku pre Ministrov.

V utorok štartovala štvrtá séria seriálu Naši. Tí sa vrátili po ročnej pauze a Jojka dúfala, že dlhá pauza vo vysielaní sa neodrazí na číslach sledovanosti. Niekdajší hit uhral len podpriemerné hodnoty a doplatili na to aj nasledujúci Ministri. Jednotkou boli opäť markizácke Sestričky.

Z nakrúcania seriálu Ministri Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Marián Miezga a Michal Režný v seriáli Ministri.

Druhá epizóda Ministrov bola opäť kontroverzná. V úvodnej časti diváci spoznali bezočivú a skorumpovanú vládu jednej strany a zistili, ako fungujú jednotlivé ministerstvá. V druhej časti sa príbeh už posunul a vládu čakala púť do Levoče. Pre tvorcov to bola úrodná pôda pre rôzne cirkevné narážky, dokonca náznaky zneužívania, odluka cirkvi od štátu a podobne.

Obsahovo epizóda nadviazala na kontroverzný obsah prvej epizódy, čo by sa dalo považovať za atraktívny obsah pre divákov, ktorí budú zvedaví a nájdu si čas na tento seriál. Nenašli si ho. Naši nevytvorili nábehovú krivku pre Ministrov a ich výkon oproti skvele našliapnutej premiére klesol z týždňa na týždeň takmer o 50%. Bol to tvrdý pád.

Druhú časť sledovalo 119-tisíc divákov z komerčnej cieľovky 12–54 (podiel na trhu 13,5 %). V 12+ seriál oslovil 181-tisíc Slovákov, ktorí v tom čase sledovali televíziu (podiel 11,4 %).

To nezostalo bez odozvy a Jojka robí operatívne zmeny v programe. Ešte tento týždeň pôjdu premiérové dve epizódy seriálu. V utorok a po novom aj vo štvrtok. Od budúceho týždňa pôjde nová epizóda len vo štvrtok, v utorok sa budú vysielať reprízy.

Seriál Ministri Fotogaléria - 24 fotiek Všetky fotky
Lukáš Latinák v seriáli Ministri.

© Autorské práva vyhradené

49 debata chyba
Viac na túto tému: #televízia JOJ #oseriáloch #seriál Ministri