Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Horná Dolná v koncoch? Kdeže! Nová séria štartovala rekordne

Televízia Markíza minulý štvrtok vrátila do vysielania svoju komediálnu stálicu - Horná Dolná. Tá sa dočkala už ôsmej série.

13.09.2018 07:00
horná dolná, Foto:
Komediálna stálica Markízy dokázala, že nepatrí do starého železa.
debata (3)

Štart novej série nepotvrdil nižšiu sledovanosť, ktorú seriál dosahoval počas tohtoročnej jari, keď si diváci museli zvykať na nový vysielací slot. Televízia zverila Hornej Dolnej neľahkú úlohu, aj napriek tomu, že seriál má na konte úctyhodný počet sezón, aby „vyliečila“ najslabší deň v týždni – štvrtok.

Práve štvrtky Markíze dlhodobo zlyhávali. Počas minuloročnej jesene sem zaradila zamýšľaný ťahák sezóny – Rexa. Ten sa však dočkal vlažného prijatia zo strany divákov a od začiatku dosahoval len priemerné výsledky, ku koncu prvej série už skôr podpriemerné. Doteraz sa taktne mlčí o tom, či bude seriál vôbec pokračovať. Raz za hovorí, že televízia dá tomuto formátu ešte šancu s druhou sériou a výraznými kreatívnymi zmenami, inokedy vychádzajú správy, že Rex si však na Markíze nezašteká.

Aktuálne je okolo Rexa hrobové ticho a čím dlhšie bude mimo obrazoviek, tým rýchlejšie diváci naňho zabudnú a možno to je aj stratégia televízie, aby tento formát vyšumel dostratena.

V januári prišiel do štvrtkového slotu katastrofálny Detektív Dušo, ktorý vratké výsledky ešte viac rozkolísal smerom nadol. Práve komediálna stálica z fiktívnej slovenskej dediny mala na jar konečne vrátiť zašlú slávu štvrtkom.

A stalo sa, teda čiastočne. Ratingy sa vrátili do uspokojivých hodnôt, no v porovnaní z ostatnými seriálmi Horná Dolná išla dole. Od začiatku vysielania jej patril pondelkový slot, v ktorom už bola etablovaná, pred pár mesiacmi prišla zmena, keď sa na scénu vrátili úspešní Susedia a Horná Dolná sa musela pratať.

Siedma séria sa ustálila na 9% sledovanosti, seriál inokedy nemal problém prilákať aj 10% slovenskej populácie k obrazovkám.

Najnovšia séria počas svojej premiéry príjemne prekvapila a nepotvrdila náznaky, že tento seriál by mal už skôr smerovať k svojmu záveru. Ratingovo dosiahla 9.6% úroveň, trhový podiel len tesne zastal pod 30% hranicou. Celkovo si premiéru ôsmej série pozrelo 405-tisíc Slovákov. Horná Dolná bola tak dostatočnu konkurenciou pre jojkárske Inkognito.

Markíza hovorí o tomto výsledku, ako najlepšej sledovanosti, ktorú Horná Dolná dosiahla za celý rok 2018.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Horná Dolná #oseriáloch #televízia Markíza