Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Slováci naplno podľahli seriálom, Sestričky boli jednotkou na trhu

Počas minulotýždňového utorka televízia Markíza predstavila svoju seriálovú novinku Sestričky, ktorá naplno zabodovala. Seriál, ktorý je nasledovníkom obľúbených Mileniek bol v komerčnej cieľovke jednotkou na trhu.

11.09.2018 07:00
sestričky, seriál sestričky, anikó vargová, Foto:
Anikó Vargová v seriáli Sestričky.
debata (7)

Sestričky vychádzajú zo škandinávskej predlohy Syke, tvorcovia teda mali ľahšiu úlohu a zaujímavé zápletky boli vopred dané, stačilo ich domestikovať. Tento formát má tú výhodu, že lekárska dráma poskytuje väčší priestor na vytvorenie uveriteľnejších dejových liniek ako mali Milenky.

Moderne spracovaná dráma počas pilotnej epizóde ukázala štyri zdravotné sestry s rôznymi životnými osudmi, tie boli vykreslené v dostatočnej miere tak, aby na prvý pohľad zaujali a „nenápadne“ prinútili divákov sa k seriálu vrátiť aj počas ďalších týždňov. K tomu sa pridali jednorázové príbehy pacientov. Formát, ktorý štandardne funguje v zahraničných seriáloch a u nás je v plienkach.

Konkurenciou Sestričiek bol jojkársky Talent. Oba silné programy a piliere jesenných štruktúr oboch televízií a boj to mimoriadne tesný. Pri určení víťaza večera išlo o len tisíce divákov. V komerčnej cieľovke 12–54 utorkový večer vyhrali Sestričky so skvelým výsledkom.

V tejto cieľovke si príbehy zdravotných sestier vybralo 283-tisíc divákov s trhovým podielom 25.2%. Markíza zvíťazila. Talentová šou na Jojke sa musela Sestričkám pokloniť, aj keď len veľmi tesne, druhú epizódu si pozrelo 264-tisíc divákov s podielom 25.1%. Jojka „prehrala“ v obchodnej cieľovke len o desatinu.

Iná situácia bola v cieľovej skupine 12+. Talent vyhral s podielom 23.2% a 480-tisícmi divákov. Sestričky uhrali famózny výkon s 483-tisícovým publikom a trhovým podielom 22.7%.

Veľký televízny premiérový týždeň počas minulých dní prilákal státisíce divákov a premiéry stále lákajú státisíce divákov. Je vidno, že Slováci sú stále zvedaví na programy, ktoré si televízie prichystali na túto jeseň.

Seriál Sestričky Fotogaléria - 26 fotiek Všetky fotky
Jednu z hlavných úloh stvárni aj herečka...

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Česko Slovensko má talent #oseriáloch #televízia Markíza #seriál Sestričky