Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Ministri nadchli divákov, seriál porazil aj konkurečnú Farmu

Televízia JOJ počkala so seriálovými premiérami až do utorka, narozdiel od konkurenčnej Markízy. Divákom najprv ponúkla komediálnu novinku Ministri.

10.09.2018 07:00
seriál ministri, ministri, marián miezga, jozef... Foto:
Úvodná epizóda Ministrov zabodovala.
debata (10)

Jojka seriál, ktorý by pokojne mohol dostať nálepku kontrovezrný, šikovne nezaradila do hlavného vysielacieho času, ale do druhého pásma, teda o 22:00. Vyhol sa tak konkurenčným Sestričkám a vytvoril sa priestor pre divákov, ktorí si nemuseli vyberať z dvoch programov.

Ministri, bezpochyby, svojou témou pútali pozornosť potenciálnych divákov ešte pred premiérou a prirodzená zvedavosť priniesla svoje ovocie. Televízia, výnimočne, zaradila ďalšiu premiérovú epizódu Česko Slovensko má Talent, od 11. septembra nastúpia Naši so 4. sériou. Talentová šou si zmerala sily so Sestričkami a bol to mimoriadne tesný súboj. V komerčnej cieľovke mala navrch markizácka dráma, v skupine 12+ zase Talent.

V čase vysielania Ministrov, Jojka bola jednoznačnou jednotkou na trhu. Premiéru nového seriálu si nenechalo ujsť 363-tisíc Slovákov s cieľovej skupine 12+. Trhový podiel bol na úrovni 22.6%. V komerčnej cieľovke sa trhový podiel vyšplhal na skvelých 25.2% pri počte 223-tisíc.

Ministri nedali šancu konkurečnej Farme na Markíze. Tá sa postupne prepadáva, reštartovaný formát, ktorý priniesol viaceré zmeny divákom zjavne nebavia. Farmu si pustilo len 151-tisíc mladších divákov (15,9%). V 12+ to bolo 277-tisíc Slovákov (15,8%).

Seriálová jeseň na Jojke sa teda rozbehla veľmi dobre. Nateraz upustila od dvojitého nasadzovania seriálov, ako počas minulej sezóny, čo malo za následok, že mnohé seriály sa v priebehu pár týždňov otočili na obrazovke a diváci ich neprijali.

Preto úplne nezažiarili Vlci, Semafor, ale aj Hotel. Každý zo seriálov mal svoju divácku základňu, vo väčšej miere však nezarezonovali.

Seriál Ministri Fotogaléria - 24 fotiek Všetky fotky
Lukáš Latinák v seriáli Ministri.

© Autorské práva vyhradené

10 debata chyba
Viac na túto tému: #televízia JOJ #oseriáloch #seriál Ministri