Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Susedom letná pauza prospela. Po unavenej jari sa vrátili v plnej sile

Slovenskí diváci po letnej prestávke plnej repríz dostali počas predchádzajúcich dní nálož premiér. Vrátili sa Susedia s piatou sériou a oddych im prospel. Sledovanosť sa opäť vyšvihla do nadpriemerov.

06.09.2018 07:00
Susedia, marcin, kraus, tlučková, ráková,... Foto:
Susedom letná prestávka vo vysielaní prospela, formát si oddýchol a vrátil sa s viac ako 500-tisícovou sledovanosťou.
debata

Piata séria síce štartovala o 50% slabšia ako v januári, keď sa seriál vracal po dekáde. Miliónová sledovanosť bola spôsobená úvodným ošiaľom a prirodzenou zvedavosťou divákov, následne sa divácke preferencie začali stabilizovať na reálnych hodnotách. Tie boli pre Markízu vždy zárukou vysokých nadpriemerov. Preto sa štvrtá séria natiahla až na 25 epizód a televízii pomáhala, bez prestávky, celých šesť mesiacov dosahovať zaujímavé výsledky.

Ako čiastočný neúspech možno už brať jarnú časť sezóny, keď bola badať očividná únava materiálu, tomuto formátu jednoducho nesvedčí prehnaný počet epizód a vysielanie bez prestávky. Postupne krivka skĺzla do nižších hodnôt a seriál sa lúčil pred letom so 400-tisícmi divákov, pričom aj tento výsledok pri porovnaní s ostatnými seriálmi je stále pomerne vysoký. Avšak Susedia boli zvyknutí na iné štandardy.

Letná pauza vo vysielaní padla vyčerpanému formátu vhod a hoci boli preč len dva mesiac (iné seriály sa dočkali dlhšej pauzy), ich jesenný návrat bol fenomálny a Markíze priniesol líderstvo v čase vysielania.

Prvá epizóda zabodovala v komerčnej cieľovke 12–54, ale aj v 12+. Celkovo na Susedov bolo zvedavých až 513-tisíc Slovákov, trhový podiel bol na úrovni 25.3%.

V obchodne relevantnej cieľovke 12–54 sa trhový podiel vyšphlhal na 32.4% a 345-tisícové publikum. Tieto hodnoty sú zhodné so štvrtou sériou ešte pred unavenou jarou. Susedia sa teda vrátili so stabilnými hodnotami, ktoré im dopriava loajálne publikum, pre ktoré je sitkom samozrejmou voľbou počas pondelkov.

Seriál Susedia Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Susedia si užívajú letný oddych, na jeseň sa...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #susedia #oseriáloch #televízia Markíza