Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Anketa: Sestričky opantali Slovákov. Ktorá je najsympatickejšia?

Sestričky sa už predviedli v dvoch epizódach, pričom scenáristi predstavili divákom štvoricu diametrálne odlišných postáv. Ktorá z nich je vám najsympatickejšia?

15.09.2018 07:00
debata (5)
Kristína Svarinská ako sestrička Ema. Foto: TV Markíza
sestričky, seriál sestričky, kristína svarinská, Kristína Svarinská ako sestrička Ema.

Ema (Kristína Svarinská)

Mladá, šikovná, ale zároveň uzavretá Ema si svoju prácu robí na 110%, zaujíma sa o dobro pacientov, priateľov, sama však akýkoľvek náznak náklonnosti odmieta. Nadbieha jej sanitár v podaní Matúša Kvietika, ona jeho náklonnosť vytesňuje a vytvára tak priestor na špekulácie. Pravdou je, že ako teenagerka sa stala mamou a aby uživila svojho syna, musela robiť súkromný eskort. Na minulosť nie je pyšná a snaží sa ju vytesniť.

Kristína Madárová ako sestrička Jana. Foto: TV Markíza
sestričky, seriál sestričky, kristína madárová, Kristína Madárová ako sestrička Jana.

Jana (Kristína Madárová)

Jana má dokonalú rodinu, milujúceho manžela, dve deti. Svoju prácu sestričky miluje, berie ju ako poslanie. Ťahá ju to však inde. Pred kariérou lekárky uprednostnila rodinu a „uspokojila“ sa s prácou zdravotnej sestry. Avšak čím ďalej, tým viac je presvedčená, že by to mohlo skúsiť. Nadbieha jej kolega lekár v podaní Mila Kráľa, ktorý je do nej zamilovaný a Jana sa vlastnou vinou dostane na životnú križovatku.

Anikó Vargová ako sestrička Táňa. Foto: TV Markíza
sestričky, seriál sestričky, anikó vargová, Anikó Vargová ako sestrička Táňa.

Táňa (Anikó Vargová)

Je mimoriadne citlivá, utiahnutá a má problémy so sebavedomím. Táňa sa do každého prípadu priveľmi citovo angažuje, čo v prípade jej profesie priam samovražedné. Prežíva všetky trápenia pacientov, ich vzlety, aj pády a smrť je pre ňu ranou do srdca. Túto časť svojej práce jednoducho nevzláda. Mimo práce nevie nadväzovať vzťahy, je dlhodobo sama a hoci by to rada zmenila, nič pre to nespraví. Kým nestretne nápadníka (Martin Mňahončák), ktorý sa jej dostane pod kožu a prijme ju takú, aká je. Pritom vo svojom srdci má lásky na rozdávanie, len sa ju bojí ukázať svetu.

Dana Košická ako sestrička Helena. Foto: TV Markíza
sestričky, seriál sestričky, dana košická, Dana Košická ako sestrička Helena.

Helena (Dana Košická)

Je služobne najstaršou sestrou s dlhoročnou praxou, skvelou reputáciou a prirodzeným rešpektom. Jej rodinu postihla tragédia, keď jej manžel dostal infarkt a hoci mu poskytla pomoc, rozsah bol veľký a upadol do kómy. Razom sa jej narušil vzťah s dcérou, ktorá ju obviňuje z neschopnosti. Vyhliadky na uzdravenie sú mizivé a Helene začne nadbiehať mladý kolega (Přemysl Boublík). Ona vzťahy kategoricky odmieta, neskôr si uvedomí, že by ešte chcela zažiť lásku, desí ju však priepastný vekový rozdiel.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Kristína Svarinská #Dana Košická #Anikó Vargová #oseriáloch #televízia Markíza #seriál Sestričky #Kristína Madarová