Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Markíza už má náhradu za Milenky. Nahradí ich poriadna dráma!

Televízia Markíza potvrdila nasadenie dlhodobo utajovanej novinky Sestričky už túto jeseň. Seriál má ambíciu byť dostatočnou náhradou za Milenky.

07.08.2018 07:00
sestričky, svarinská, Foto:
Jednu z hlavných úloh stvárni aj herečka Kristína Svarinská (druhá zľava), ktorá sa po dlhšej odmlke vracia na obrazovky vo výraznej úlohe.
debata (7)

Markíza má snahu pokračovať v nákladnejšej seriálovej produkcii, Sestričky majú byť ďalším dôkazom, že úspech Mileniek nezostane bez povšimnutia. Príbeh o štvorici úspešných tridsiatničiek a rôzne tváre lásky tento rok na jar ukázal, že diváci majú záujem o podobne ladený seriál.

Po britských Milenkách by slovenskí diváci mali okúsiť škandinávsky námet. Fínska predloha seriálu Syke sa dočkala v krajine pôvodu už štyroch sérii a celkovo 40 epizód. Aktuálne sa pripravuje aj piata séria.

Slovenská adaptácia Sestričiek môže evokovať inšpiráciu v Milenkách, keďže aj v tomto seriáli pôjde o drámu štyroch zdravotných sestričiek s výraznými vzťahovými prvkami, ktoré denno-denne bojujú o život pacientov na traumatológii a častokrát bojujú aj o vlastné šťastie. Pozornosť venujú pacientov na úkor vlastných rodín a vzťahov.

Všetko nasvedčuje tomu, že Markíza chce pokračovať v produkcii nákladnejších seriálov, ktoré v konečnom dôsledku budú vyzerať viac reprezentatívne, ako rýchlo nakrúcané seriály v interiéroch. V minulosti televízia adaptovala aj českú Ordináciu v ružovej záhrade, tá sa vysielala päť rokov a nedosiahla úspech ako v krajine pôvodu, kde sa natáča dodnes a koniec je v nedohľadne. O divácku priazeň sa pokúšala aj so seriálom Doktori s Alexandrom Bártom v hlavnej úlohe, tento seriál patril k najväčším sklamaniam v histórii.

V hlavných úlohách sa predstaví Kristína Svarinská, Dana Košická, Anikó Vargová a Kristína Madárová. Rovnako ako pri Milenkách padol výber na herečky, ktoré sú viac známe a menej opozerané tváre, čo môže seriálu len pomôcť.

V epizódnych úlohách sa napríklad objaví Kristína Turjanová, Vlastina Svátková, Milo Kráľ, Juraj Loj, Matúš Kvietik.

Postupne sa odkrývajú jesenné seriálové ťaháky Markízy. Popri druhej sérii Oteckov, piatej sérii Susedov sa diváci môžu tešiť aj na Sestričky. S najväčšou pravdepodobnosťou odštartujú ešte v septembri.

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #televízia Markíza #seriál Sestričky