Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Oteckovia už v auguste? Markíza tají dátum premiéry druhej série

Uhorková sezóna je v plnom prúde, na obrazovkách síce vládnu reprízy, v zákulisí televízií to začína poriadne vrieť. Štart novej televíznej sezóny sa blíži a nové projekty alebo nové série sa už pripravujú niekoľko mesiacov. Jednou z najočakávanejších premiér je druhá séria Oteckov.

08.08.2018 07:00
debata

Denný seriál Markízy úplne opantal slovenským divákov počas prvého polroka 2018. Státisice z nich si denne sadalo k obrazovkám, aby sledovali ďalšie peripetie štvorice. Prvá séria sa nafúkla z pôvodných 80 epizód na 110 a od začiatku júna majú fanúšikovia seriálu podvečerné suchoty. Oteckov nahradili Rodinné prípady a nezostáva nič iné len trpezlivo čakať, kedy Oteckovia vrátia.

S blížiacim sa septembrom začalo stúpať aj napätie, ktoré tradične rozpútavajú komerčné televízie so súperením o dátum štartu novej sezóny, aby si ukoristili čo najviac divákov. Pričom bojujú do poslednej chvíle o prvenstvo, kto z nich odštartuje premiéry skôr. Preto sa začalo špekulovať o tom, či Oteckovia zatrúbia na útok už koncom augusta. V kuloároch sa hovorilo o 27. auguste.

Tým, že Markíza nakrúca nové epizódy v podstate bez prestávky, tak si môže dovoliť odštartovať novú sezónu Oteckov prekvapujúco skoro. Pokračovanie Oteckov sa nakrúca dokonca od jari, takže v súčasnosti neexistuje tlak na úrychlenie výroby.

O druhej sérii sa vie extrémne málo. Najväčšou novinkou je príchod obľúbeného Jána Koleníka, ktorý stvárni Adama – brata Tamary (Zuzana Mauréry). Adam bude voľnomyšlienkar a dobrodruh, teda zdanlivý opak svojej sestry. Z toho budú plynúť ďalšie humorné zápletky, ktoré doplnia už rozbehnuté príbehy štvorice pôvodných postáv.

Je zjavné, že kreatívci netlačia na pílu a nechcú do pokračovania denného seriálu tlačiť umelé novinky, keď si to nateraz formát nevyžaduje. Divákom vyhovuje aktuálne nastavenie a postavy ani zďaleka nie sú vyčerpané. Zostáva ešte veľa času nato, keď si budú Oteckovia vyžadovať zásadné obmeny.

Všetko však nasvedčuje tomu, že diváci si budú musieť na druhú sériu naozaj až do septembra. „K dátumu štartu novej série Oteckov sa zatiaľ nevyjadrujeme, medializované informácie sa však nezakladajú na pravde,“ upresnil PR manažér Markízy Lukáš Kočišek.

Každopádne Markíza nebude držať Oteckov na uzde. Ako štart novej série pripadá do úvahy pondelok, 3. septembra, keď budú môcť naskočiť do svojho podvečerného slotu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #TV Markíza #oseriáloch #Oteckovia