Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Čitatelia Pravdy nekompromisne rozhodli! Toto je najhorší slovenský seriál sezóny

V júli si čitatelia zvolili ten najlepší. Nastal čas vyjadriť svoje antipatie, ako výstrahu pre televízie, že podobné formáty diváci jednoducho viac nechcú vidieť. Slováci videli celkovo 13 seriálov alebo nových sérii obľúbených seriálov. Hlasovanie prebiehalo v niekoľkých kolách. V prvom kole (4.august - 10.august) si čitatelia vyberali z 13 seriálov. V druhom kole (11.august - 17.august) hlasovali už len za šesť najhorších seriálov. Do tretieho kola (18.august - 24.august) postúpili už len tri seriály. A teraz je načase spoznať "víťaza".

25.08.2018 07:00
debata (2)
Miroslav Noga a Alexander Bárta. Foto: Peter Zakovic
miroslav noga, alexander bárta, detektív dušo, Miroslav Noga a Alexander Bárta.

A presvedčivo vyhral markizácky Detektív Dušo, ktorý si držal vždy prvé miesto od prvého kola. V treťom kole zaňho hlasovalo až 42.5% hlasujúcich čitateľov. Druhé miesto obsadil seriál rovnako zo stajne Markízy. Je to Horná Dolná, ktorá v uplynulej televízne sezóne vysielala siedmu sériu. Až 32.8% hlasujúcich jej venovalo svoj hlas. Túto jeseň čaká divákov už ôsma séria. Tretie miesto v ankete o najhorší seriál sezóny obsadil Semafor z dielne televízie JOJ. O svojich kvalitách nepresvedčil 24.6% čitateľov Pravdy.

Detektívovi Dušovi patrili vo vysielaní štvrtky zo začiatku tohto roka, keď televízia Markíza od prvého januára vyrukovala s poriadne nabitou a zmenenou vysielacou štruktúrou, ktorá jej vo väčšine prípadov zabezpečila nadpriemernú sledovanosť. Vrátili sa Susedia, odštartovali Oteckovia a niekoľko dní po nich aj spomínaný Dušo, ktorý obsadil štvrtkový slot. Mal by teda akousi náhradou za vlažne prijatého Rexa.

Zvláštna komediálna kriminálka však zožala viac výsmechu ako uznania a vrátila úroveň seriálovej tvorby na Slovensku o 20 rokov späť. Nepomohol tomu ani Alexander Bárta. Tomu sa teda návrat na obrazovky opäť úspešne nepodaril. Po odchode z jojkárskeho Paneláku ho zlákala žlto-modrá televízia s exkluzívnou zmluvou. Veľa hereckých úspechu tu nezožal. Najviac sa zaskvel v podvečernom seriáli Chlapi neplačú, odvtedy to išlo z kopca.

Objavil sa aj v lekárskej dráme Doktori, tá však pohorela, aj napriek tomu, že seriál spracovaním bol na veľmi dobrej úrovni. Po neúspechoch ho zlanárila späť Jojka do obnoveného Paneláku, ten sa dožil len jednej série a niekoľkých epizód. Zaujal však malou, ale výraznou postavou skorumpovaného vyšetrovateľa v kriminálke Za sklom.

Sledovanosť Duša presne kopírovala aj vývoj sledovanosti. Diváci veľmi rýchlo pochopili, že dedinská paródia na kriminálku, kde herec pasovaný do sexsymbolu s falošným bruchom a fúzikmi nebude to pravé orechové. Vo vysielaní sa seriál udržal sedem týždňov. Zostáva len dúfať, že po tomto trapase už sa žiadna z televízií nebude pokúšať o podobný počin a na Duša sa definitívne zabudne.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Alexander Bárta #oseriáloch #Detektív Dušo #televízia Markíza