Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Súboj seriálov má víťaza. Ktorý si čitatelia Pravdy zvolili za najlepší?

Hlasovanie o najobľúbenejší slovenský seriál tejto sezóny pozná svojho víťaza. Počas júla sa v niekoľkých kolách hľadal jediný víťaz. Slováci videli celkovo 13 seriálov alebo nových sérii obľúbených seriálov. Hlasovanie prebiehalo v niekoľkých kolách. V prvom kole (7.júl - 13.júl) ste si vyberali z 13 seriálov. V druhom kole (14.júl - 20.júl) sa hlasovalo za šesť najlepších seriálov. Do tretieho kola (21.júl - 27.júl) postúpili už len tri seriály. Z neho vzišiel víťaz!

28.07.2018 07:00
debata
Čitatelia Pravdy počas júla hlasovali za svoje... Foto: TV JOJ
za sklom 2, maštalír, koleník, kanócz, Čitatelia Pravdy počas júla hlasovali za svoje obľúbené seriály a kriminálku Za sklom označili ako najlepší seriál televíznej sezóny 2017/2018.

Po niekoľkých týždňoch zaujímavých umiestnení a prekvapujúcich (ne)postupujúcich má júlová veľká anketa víťaza a je to jojkárska kriminálka Za sklom, ktorá sa túto sezónu vrátila s druhou sériou. Za sklom patrí k najdrahším a najprepracovanejším seriálom súčasnosti a práve tento rok bolo okolo seriálu poriadne horúco.

V záverečnom kole sa stretli tri seriály: Za sklom, Oteckovia a Inšpektor Max. Kriminálka mala však navrch.

Po úspechu prvej série nebolo prekvapením, keď sa televízia rozhodla pokračovať v nakrúcaní. Druhá séria mala pripravených opäť osem epizód, v ktorých tvorcovia znova pritvrdili a prišli s príbehom, v ktorom je podsvetie prepletené s najvyššou politikou. Nechýbali šokujúce zvraty, ako poprava Slančíka, či vražda nevinnej ženy uprostred ulice. Dej najviac pútal pozornosť (ne)nápadnými nuansami so slovenskou realitou, ktoré bili do očí.

Práve preto sa rozvírili dohady o tom, keď v novembri minulého roka, keď serial televízia nečakane stiahla z vysielania po prvej epizóde, že za tým sú rôzne politicko-spoločenské tlaky. Jojka našla kriminálke atraktívnejší vysielací slot až v máji 2018. Dusno okolo vysielania a kontroverzné zápletky zabrali a sledovanosť sa v priebehu epizód postupne zvyšovala a finále prekročilo 20% podiel na trhu. Narozdiel od prvej, sledovanosť tej druhej sa kontinuálne zvyšovala.

Po jej skončení sa okamžite objavili rôzne špekulácie o tom, že Za sklom pokračovať nebude. Po týždňoch ticha Jojka potvrdila nakrúcanie tretej série v lete 2019. Scenáristi sa tohtoročných politicko-spoločenských zmenách pustia do ďalšieho príbehu, ktorý nebude zrejme každému pochuti. Okrem klasických politických tém sa súčasťou novej série stane aj vražda novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice, ktorá nie je ani po piatich mesiacoch od ich popravy doriešená a orgány činné v trestnom konaní sú stále skúpe na slovo.

O víťazstve kriminálky bola informovaná aj samotná televízia. „Ďakujeme našim divákom za priazeň. Veľmi nás teší, že si za svoj najobľúbenejší seriál vybrali práve Za sklom. V týchto chvíľach začíname pracovať na jeho treťom pokračovaní, rozhodne sa máte na čo tešiť“, povedala pre portál oserialoch.sk Lucia Kulihová, hovorkyňa televízie JOJ.

Od budúcej soboty sa rozbehne ďalší seriálový súboj seriálov. Počas augusta si budú čitatelia Pravdy voliť ten najhorší seriál televíznej sezóny 2017/2018.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #televízia JOJ #Za sklom #oseriáloch