Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Milenky sa vrátia vo filme! Bude to slovenský Sex v meste?

Tvorcovia seriálu Milenky plánujú nakrútenie romantickej komédie, v ktorej budú účinkovať všetky herečky zo seriálu, zapojí sa aj celý pôvodný štáb.

02.07.2018 07:00
milenky, pauhofová, lišková, norisová, marcinková, Foto:
Herečky z Mileniek sa predvedú na filmovom plátne.
debata (1)

Za slovenskou adaptáciou britskej predlohy Mistresses stojí producentka Adriana Kronerová, réžie sa ujal Jakub Kroner. Dvanásťdielny seriál odvysielala televízia Markíza od marca do mája. Hoci Milenky nelámali rekordy sledovanosti, priemerne si každú epizódu pozrelo 368-tisíc Slovákov. Zaujímavosťou a prednosťou seriálu bolo, že ako jeden z mála veľmi dobre cielil na atraktívne mladšie publikum.

Markíza sa vďaka Milenkám pustila do odvážnejšieho a nákladnejšieho projektu, ktorý vďaka sviežemu poňatiu ukázal, že aj v našich končinách môže vzniknúť titul s moderným spracovaním. Hoci mnohé zápletky mali až neuveriteľne rýchly spád, ktorý narúšal autenticitu, v globále boli Milenky jedným z najlepších tohtoročných seriálov. Tvorcovia ukázali modernú a súčasnú tvár Bratislavy a štvoricu úspešných žien, ktoré si svoj úspech vydobyli vlastnými rukami.

O ďalšom seriálovom pokračovaní sa len špekuluje a obe strany hovoria o ňom len veľmi opatrne. Tvorcovia, aj televízia sa chcú totiž vyhnúť zápletkám, ktoré by slovenskí diváci nemuseli už prijať. Z pôvodnej predlohy sa totiž využili iba príbehy založené na komplikovaných vzťahoch a tie sa vyčerpali. Napríklad príbeh s únosom nebol zahrnutý. Úplne sa zmenil aj príbeh Sandry (Táňa Pauhofová), jej postava v seriáli je totiž lesbička a užíva si nespútané vzťahy so ženami. V slovenskom prevedení sa nič také nestalo.

Aj keď seriál pokračovať nebude, diváci nemusia zúfať, Kronerová avizuje vznik vianočného filmu s pôvodným štábom a najmä obsadením. Nebude to však priame pokračovanie seriálu. Spoločné s ním bude mať len obsadenie. Vo filme sa roztočí nový príbeh so štvoricou priateliek, ktoré budú riešiť rôzne životné situácie. Povedomé? Chystá sa slovenský Sex v meste?

„Momentálne prerábam a prispôsobujem scenár, lebo chceme, aby tam hrali herečky z Mileniek. Myslím si, že medzi nimi vznikla veľmi dobrá „chémia“ a bola by škoda to nevyužiť. A rovnako aj celý tvorivý tím Mileniek. Mali sme veľké šťastie, že sa nám podarilo dať dohromady skvelú zostavu talentovaných ľudí. Je to romantická komédia a chceme nakrúcať v zime, čiže v kinách by mala byť v prvej polovici budúceho roka,“ povedala pre Stratégie Kronerová.

Seriál Milenky Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Táňa Pauhofová v seriáli Milenky.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #Milenky #televízia Markíza