Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Susedia sa s divákmi rozlúčili s poriadne unaveným výkonom

Ako posledný slovenský seriál sa s divákmi, v polovici júna, rozlúčili obľúbení Susedia. Sledovanosť poslednej epizódy nebola vôbec rekordná. Markíza svoj sitkom vyšťavila do poslednej kvapky. Boli na obraze, bez prestávky, šesť mesiacov a dokopy sa odvysielalo až 25 epizód.

25.06.2018 07:00
susedia, andy kraus, peter marcin, viki ráková,... Foto:
Susedia po 25 epizód odišli na zaslúžený oddych.
debata (1)

Pri januárovom štarte televízia hovorila o desaťdielnej „návratovej“ sérii. Lenže rekordná – miliónová – sledovanosť zo začiatku a následne 600-tisícové výkony veľmi rýchlo presvedčili Markízu, že so Susedmi nemôže tak ľahko seknúť. S Andym Krausom sa preto dohodla na tvorbe ďalších epizód, celkovo vzniklo 25 premiér. Teraz je miliónová sledovanosť len zbožným prianím, sledovanosť po mesiacoch klesla o viac o polovicu.

Nezodpovedanou otázkou zostáva, či to televízia honbou za rekordnou sledovanosťou neprehnala, posledné týždne boli pre Susedov už skôr trápením a bolo čoraz častejšie vidieť, že vyšší počet epizód tomuto formátu prestáva sedieť. Navyše dva reklamné brejky boli len „čerešničkou na torte“.

Prestávka vo vysielaní mala prísť zrejme o čosi skôr. Doteraz Markíza nepredstavila vysielaciu štruktúru na ďalšiu sezónu, ale bolo by skôr prekvapením, keby so Susedmi nepočítala aj na jeseň. Preto je celkom kontraproduktívne zdecimovať formát, na ktorý diváci čakali viac ako desať rokov do takej fázy, že oň stráca cieľovka záujem.

Vo výsledku Susedia na letnú dovolenku odišli poriadne unavení a s rozpačitým výsledkom, ktorý sa je na míle vzdialený výsledkom spred niekoľkých mesiacov. Konkurenciou finále bol futbal a Inkognito, zrejme aj to, okrem iného, spôsobilo, že Susedia uhrali svoj najslabší výkon doteraz.

Celkovo sa s nimi rozlúčilo 406-tisíc Slovákov, podiel na trhu klesol na 23.1%, rovnako pokles zaznamenal aj rating na 8.1%. Všetky ukazovatele teda zaznamenali klesajúci trend. Doteraz najmenej sledovanou epizódou boli májové a júnové. Jedna z júnových epizód vtedy prilákala len 415-tisíc divákov, za máj najslabšia epizóda bola so 430-tisicovým publikom.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #susedia #oseriáloch #televízia Markíza