Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Susedia sa tesne pred záverom nevedia spamätať

Obľúbený markízácky sitkom sa nezadržateľne blíži k svojmu záveru, po šiestich mesiacoch vo vysielaní výkon Susedov postupne klesá. Stále sú však hitom, aj keď už menej žiarivým ako ich na začiatku.

18.06.2018 07:00
Susedia, andy kraus, peter marcin, marta... Foto:
Susedov čaká v pondelok večer posledná epizóda.
debata (2)

Prvé väčšie rozkolísanie, inak dovtedy nadpriemernej sledovanosti, bolo badať v priebehu mája, keď sa výkon začal čoraz viac vzdaľovať stabilným výkonom, teda 600-tisícovej hranici a neskôr aj 500-tisícovej. Doteraz najnižšia hodnota v prípade Susedov je 430-tisíc divákov, vybraná epizóda sa vysielala počas mája, keď seriál prvýkrát výrazne poklesol.

Začiatok šiesteho mesiaca vo vysielaní priniesol nové dno. Dvadsiatutretiu epizódu si pustilo len 415-tisíc Slovákov, dostiahla najnižší 8.2% rating a 26.9% podiel na trhu. Konkurenciou sitkomu bol futbal na Pluske.

Predposledná epizóda mala snahu odraziť sa nového dna, nakoniec výkon len mierne poskočil. Celkovo si epizódu pozrelo 420-tisíc Slovákov, konkurenčné Inkognito zaznamenalo 450-tisícovú sledovanosť. Susedia si však udržujú dôležité víťazstvo, stále bodujú ako najsledovanejší program v komerčnej cieľovke 12–54.

V závere série preukázateľne ukazuje, že Susedia postupne klesajú, s prihliadnutím aj na počasie a konkurenciu. Ich predposledný podiel trhu bol na úrovni 26.5%, stáva sa novou pravidelnosťou, že nevedia dosiahnuť na svoju 30% hranicu spred niekoľkých mesiacov a týždňov.

Markíza už nemá v hlavnom vysielacom čase ani Kuchyňu, ani Kredenc. Finále Susedov čaká divákov v pondelok večer.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #susedia #oseriáloch #televízia Markíza