Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Oteckov nahradili Rodinné prípady, sledovanosť padla na polovicu

Denný seriál Markízy už nejaký čas oddychuje po náročnej až 110-dielnej prvej série. Pôvodne mala mať 80 častí. Svoju púť skončili počas prvého júnového týždňa. Na ich miesto prišli opäť docu-soap formát Rodinných prípadov.

20.06.2018 07:00
Oteckovia, Foto:
Oteckovia sa stali neprekonateľným hitom, aktuálne majú letnú pauzu.
debata

Práve tento nízkonákladový formát mal pomerne dlho svoje miesto v podvečernom slote, kým Markíza našla zaňho náhradu v podobe Oteckov. Práve slot od osemnástej hodiny bol pre televíziu dlhodobo problém. Kedysi tu hviezdilo na vtedajšiu dobu megaúspešné Búrlivé víno, to sa napokon sťahovalo do hlavného vysielacieho času a v jeho závere sa vrátilo do access-timu, kde dožilo.

Vysielali sa tu aj Chlapi neplačú alebo neúspešná Kukučka. Markíza tu skúšala aj šou o varení Bez servítky. Všetky tieto formáty mali svoje hviezdne chvíle, ale aj nízke výkony. Nikdy sa ho však toto vysielacie okno nepodarilo zastabilizovať do takej miery, aby sa robilo silnú nábehovú krivku pre Televízne noviny. Až doteraz. Prišli Oteckovia a spolu s nimi nadpriemerné až rekordné trhové podiely, ktoré častokrát nedosiahli ani programy v hlavnom vysielacom čase. Zdá sa, že Markíza našla liek na podvečer.

Oteckovia nepriniesli Markíze ani jeden podpriemerný výsledok, výroba seriálu však nedovoľuje vysielanie bez prestávky a najmä v lete by ratingy mohli ísť dole. Prestávka vo vysielaní je dobrým riešením.

Posledná epizóda sa vysielala vo štvrtok 7. júna, od piatka nabehli už spomínané Rodinné prípady a hneď sa to odrazilo na vývoji sledovanosti. Rozlúčka s takmer 40% podielmi na trhu bola viac ako krutá. Prvá premiérová epizóda Rodinných prípadov uhrala len 21% podiel na trhu. Teda polovica diváckej základne zmizla.

Oteckovia sa vrátia po letnej prestávke, pravdepodobne, v septembri. Televízia ešte neoznámila podobu vysielacej štruktúry počas tejto jesene.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #Oteckovia #televízia Markíza