Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Rakva, marihuana, ale aj klobása na hlave. Aj takto sa nakrúcal Semafor

Jojka počas tejto jari ponúkla divákom, okrem iného, aj komediálnu novinku Semafor o trojici rozdielnych tridsiatnikov, ktorí sú nerozlúčnými priateľmi. Seriál vykresľuje ich životy poriadne farebne, ženatého, zadaného a slobodného, pričom ich status je metaforicky prirovnávaný k semaforu. Diváci niekoľko týždňov spoznávali trojicu čudákov a videli len svet pred kamerami. Lenže seriál skrýva naozaj zaujímavé zákulisie. Prečítajte si druhú časť o tom, čo sa dialo za kamerami. Toto ste o Semafore nemali šancu vedieť!

21.06.2018 07:00
semafor, semafor zákulisie,martin nahálka, Foto:
Martin Nahálka si užil počas nakrúcania aj niekoľko uletených kostýmov.
debata
  • Hercov do seriálu si režisér Begányi vybral po predchádzajúcej spolupráci na 1890 a každého vyskúšal vo všetkých troch postavách a nakoniec sa rozhodol im dať úplne iné role – charaktery, než mali predtým.
  • Seriál je výnimočný aj tým, že sa tam vystriedalo 240 epizódnych postáv, režisér chcel mať aj v malých postavách vynikajúcich hercov, ktorí vedia humor posunúť, komparz bol minimálny.
  • Vo vedľajších úlohách si preto zahrali: Zuzana Kocúriková, Andrea Karnasová, Rebeka Poláková, Aneta Parišková, Rebeka Poláková, Peter Šimun, Zuzana Marošová, Eva Rysová, Veronika Strapková, Slávka Halčáková, Jaro Slávik, Diana Mórová, chalani zo seriálu Naši, Mako Hindy, Filip Kaňkovský, Lucia Vráblicová, Robo Mikla, Števo Martinovič, Vlado Černý, hudobná skupina Catastrophy, Michal Noga, Kamil Mikulčík.
  • Pri dokrútke v eventovke, kde Miro (Tomáš Maštalír) učil tančeky šachistov sa naozaj objavili členovia šachového klubu.
  • Neodmysliteľnou súčasťou každého seriálu sú rekvizity, bez nich sa nezaobíde žiaden seriál. Tvorcovia museli zohnať všetko od nábytku, doplnkov, kvetov, jedla až po rakvu, v seriáli sa ocitlo množstvo bizarných rekvizít.
  • Napríklad na hlavu herečky Aleny Pajtinkovej museli vyrobiť originálny klobúčik – jej manžel si ju predstavoval ako obloženú misu, takže hlavu mala obloženú salámami, šunkami, syrom, olivami a na hlave mala obrovskú polovicu žemle s klobáskou, toto všetko sa muselo vyrobiť a samotné nakrúcanie bolo ťažké.
  • Ďalšia gastroscénka obsahovala predstavu Martina Nahálku alias Gajdiho. Mal vidinu, že manželke „v ľahkoerotickej scénke“ vyjedal z tela šošovicový prívarok – čo bolo náročné nie uvariť to, ale umiestniť to na jej brucho a aby to nevyzeralo príliš nevkusne.
Tvorcovia museli pripraviť aj šošovičový prívarok. Foto: TV JOJ
semafor, semafor zákulisie, Tvorcovia museli pripraviť aj šošovičový prívarok.
  • V Šamoríne sa v jeden deň točili až tri svadby – Nahálka s Pajtinkovou, Maštalír a Žiaranová, kde bola v strede rakva, točilo sa asi desať hodín, na pľaci bolo 40 komparzistov – svadobčania a herci, ktorí hrali epizódne postavy.
  • Všetci museli byť elegantne oblečení, herečky mali svadobné šaty, museli im robiť svadobné účesy, prestieranie na stoloch bolo vždy podľa štýlu svadby a pri nakrúcaní pohrebu musela byť v strede rakva a okolo sviečky.
  • Rekvizitári museli zabezpečiť množstvo vecí aj kvôli Gajdimu (Martin Nahálka), ktorý mal obchod s kúzelníckymi pomôckami a tiež sa raz nakrúcala detská párty – narodeniny Dity (Alex Nespalová). Kde mali šaša, kúzelníčku…
  • Rekvizity museli zháňať aj v reálnom kúzelníckom obchode: balóny, gilotínu na prsty, škatuľu na hlavu, do ktorej zastrkávali meče, horiacu peňaženku.
  • V seriáli má často René (Stanislav Majer) na stole tabak a pomôcky – čo malo vyzerať, že tam má marihuanu a občas ju fajčí, ale bol to vždy len tabak.
Reného výbava, nebola to však skutočná... Foto: TV JOJ
semafor, semafor zákulisie, Reného výbava, nebola to však skutočná marihuana, ale tabak.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #semafor #televízia JOJ #oseriáloch