Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Anketa: Rex vs. Detektív Dušo. Ktorý seriál bol väčší omyl?

Televízna sezóna je na svojom konci a pôvodná tvorba ide do úzadia. Nastal čas bilancovať. Niektoré seriály zažiarili, iné nie. Televízia Markíza počas televízneho roka priniesla seriály rôznych žánrov, rôznej kvality, s rôznym úspechom. Okrem drámy, komédie, sa pokúsila divákom ponúknuť kriminálne ladené seriály. Jedným z nich bola slovenská adaptácia rakúskeho Rexa a neskôr aj "humorne" ladeného Detektíva Duša. Ktorý z týchto seriálov bol väčší omyl? Hlasujte!

16.06.2018 07:00
Juraj Bača (vpravo). V seriáli účinkuje aj... Foto:
Komisár Rex po slovensky. Kapitána Richarda Majera si zahral Juraj Bača (vpravo). V seriáli účinkuje aj Lukáš Latinák (vľavo) či Gregor Hološka.
debata (6)

1. Rex

Slovenská adaptácia Rexa v Jurajom Bačom v hlavnej úlohe veľa vody nenamútila. Hoci sa, inak obľúbený chlpatý hrdina, mal stať ťahúňom jesene. Nestalo sa tak. Spočiatku boli diváci zvedaví, veľmi rýchlo však seriál klesol do šedých priemerov televízie, niekedy aj nižšie. Očakávania sa nenaplnili. Televízia síce poňala samotnú produkciu moderne, lenže kameň úrazu sa skrýval niekde inde. Diváci neprijali samotné epizódy a príbehy. Išlo totiž o presné kópie starých rakúskych epizód, ktoré Slováci už videli x-krát v reprízach a ich slovenská adaptácia nepriniesla žiadne obsadenie. Údajne to licencia nedovoľovala a tak evidentne vyššia suma putujúca na nakrúcanie vyšumela dostratena. Televízia zaryto mlčí o ďalšom osude, spočiatku sa hovorilo, že riskne aj druhú sériu, aktuálne sa pošuškáva o pravom opaku. Slovenský Rex zrejme veľmi rýchlo odíde do psieho dôchodku.

2. Detektív Dušo

Alexander Bárta sa prevtelil do diametrálne odlišnej úlohy, do akých bol doteraz obsadzovaný. Dušo je iný – vo všetkom. V škole vynikal, bol typickým outsiderom, tento imidž si udržal aj v dospelosti. Žije s matkou (Táňa Radeva), ktorá sa oňho kráľovsky stará. Spáva v prúžkovanom pyžame, býva vo svojej detskej izbe. Do práce jazdí na bicykli a tragický vzhľad dopĺňa rastúce pivné bruško, ktoré zakrýva flanelová košeľa a traky. Čo je len vrchol ľadovca v živote maminkinho synáčika. Tomuto seriálu chýbalo všetko, humor, nápad, pointa. Diváci ho veľmi rýchlo odmietli a práve Dušo bol ešte menej úspešný ako Rex a je tým najväčším sklamaním celej sezóny.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba