Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Susedia naberajú opäť na sile, ich koniec sa však blíži

Máj nebol pre legendárny sitkom práve úspešný. Počas piateho mesiaca vysielania sa Susedia museli zmieriť s najhoršími doterajšími výsledky. S blížiacim sa koncom vysielania sa ich výkon postupne opäť zvyšuje. Na pôvodné hodnoty z čias začiatkov vysielania sa nevedia vydriapať.

04.06.2018 07:00
Susedia, marcin, kraus, Foto:
Andy Kraus a Peter Marcin v seriáli Susedia.
debata (5)

Po januárovom megaúspechu s miliónovou sledovanosťou a bláznivé príbehy Susedov ustálili na pravidelnej úrovni 600-tisíc divákov s trhovým podielom okolo 30%. Pre Markízu si každý pondelok ukrojili najviac z diváckeho koláča a preto nebolo prekvapením, keď televízia začala plynulo vyrábať ďalšie nové epizódy, ktoré bez prestávky nadviazali na úvodnú 10-dienu sériu.

Mesiace boli sitkom priam nehybný, v máji nastala zmena. Nie však pozitívna. Krivka sledovanosti sa prepadla pod stabilnú hranicu, dokonca sa vzdialili aj polmiliónovej hranici. Vybranú epizódu v máji si pozrelo okolo 430-tisíc divákov a aj podiel sa čoraz častejšie klesal pod tridsaťpercentnú hranicu. Nie je sa čomu čudovať, po piatich mesiacoch vysielania bez prestávky Susedia začali trpieť únavou materiálu. Nižšia sledovanosť dávala nádej konkurenčnému Inkognitu viac zažiariť, počas jedného týždňa dokonca Susedov aj prekonalo.

Prelom mája a júna je opäť v znamení úspechu pre Susedov. Krivka poskočila z týždňa na týždeň rapídne nahor. Celkovo si minulotýždňovú epizódu pozrelo 491-tisíc Slovákov, čím sa výkon opäť približuje k pomyselnému pol miliónu. Podielovo sa takisto vyšvihli nad 30%, teda nad hranicu, ktorá im bola častokrát už len zbožným prianim. Ostatná premiérová epizóda uhrala 31.6% trhový podiel.

Z vysielacej štruktúry postupne miznú všetky premiérové epizódy pôvodnej tvorby, cez leto sa vysielať tradične nebudú. V júni odchádzajú na letný odpočinok Oteckovia, Kuchyňa, skôr sa rozlúčili s divákmi Milenky. Susedia by mali vo vysielaní zotrvať najdlhšie. Markíza avizuje 25 epizód v rámci tejto sezóny.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #susedia #oseriáloch #televízia Markíza