Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Milenky nedostanú ďalšiu sériu, televízia sa chce vyhnúť nezmyselným zápletkám

Markizácke Milenky sa síce už rozlúčili s divákmi, pred dvoma týždňami, neutíchajú však otázky o ďalšom pokračovaní. Diváci by ho privítali, televízia nie.

08.06.2018 07:00
Herečka Táňa Pauhofová ako nevesta v seriáli... Foto:
Herečka Táňa Pauhofová ako nevesta v seriáli Milenky. Jej ženíchom sa stal Róbert Jakab, ktorý stvárňuje bohatého podnikateľa.
debata

Dvanásťdielny príbeh o štvorici diametrálne odlišných priateľkám si počas dvoch mesiacov získal pomerne veľkú divácku základňu. Počas prvej série si pravidelne nové epizódy púšťalo aj 400-tisíc divákov, postupne ich výkon klesal k 300-tisícovej hranici. Dokázali však v istej fáze vysielania uhrať prvenstvo na trhu.

Pre Markízu však priniesli zaujímavú a mimoriadne ojedinelú situáciu. Seriál viac zaujal mladších divákov, ktorí sa sledujú v strategickej skupine 12–54, na základe ktorej sa určuje celkový úspech, ale najmä atraktivita pre reklamných inzerentov.

Nič to však nemení na fakte, že Milenky pokračovať nebudú. Oficiálne stanovisko televízie hovorí, že tento formát bol od začiatku zamýšľaný ako jednorázová záležitosť.

"Producentka seriálu Adriana Kronerová natočila iba dve série schválne. Taká bola aj dohoda s Markízou. Hlavný dôvod je ten, že v originálnej verzii Mistresses už v tretej sérii začína dochádzať k únosom a k dosť nezmyselným zápletkám, čomu sa televízia chcela vyhnúť. A tak sa rozhodli, že to stopnú v tom najlepšom a zbytočne to nebudú ďalej hrotiť,“ píše pluska.sk.

Seriál Milenky Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Táňa Pauhofová v seriáli Milenky.

Slovenská adaptácia vychádza priamo z pôvodnej britskej predlohy Mistresses, ktorá s pribúdajúcimi sériami začala predstavovať čoraz vyhrotenejšie zápletky. Tie by zrejme konzervatívny slovenský divák už nestrávil. Už slovenská adaptácia bojovala s veľmi rýchlym spádom deja, pričom trpeli všetky štyri hrdinky, lebo ich príbehy častokrát pôsobili zbrklo a nereálne. Pričom práve ponechanie slovenskej adaptácie len vo vzťahovej rovine sa javí ako veľmi dobrý ťah, seriál si bytostne pýtal väčší rozsah, aby mohli vzťahové zákruty lepšie vyznieť.

Diváci však nemusia smútiť, tvorcovia Mileniek už teraz plánujú celovečerný film určený do kín, v ktorom sa predstaví pôvodná zostava seriálu. Síce to nebude mať žiadnu spojitosť so seriálom, kvarteto herečiek Pauhofová, Norisová, Lišková, Marcinková si získali srdcia diváčok a divákov a preto treba z tejto popularity ďalej ťažiť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #Milenky #televízia Markíza