Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Záver Za sklom na vrchole! Diváci sa kriminálke neotočili chrbtom

Druhá séria kriminálky Za sklom má svoj záver za sebou. Televízia JOJ odvysielala ôsmu epizódu v stredu večer s veľkým úspechom.

24.05.2018 14:00
tomáš maštalír, zuzana kanócz, za sklom 2 Foto:
Tomáš Maštalír a Zuzana Kanócz v druhej sérii Za sklom.
debata (3)

Mohlo sa zdať, že po novembrovom stiahnutí seriálu po prvej epizóde sa úspech pokračovania nedostaví. Dostavil sa. Za sklom si budovalo v novom vysielacom čase z týždňa na týždeň divácku základňu, ktorá postupne rástla.

Po vlažnom štarte sa situácia začala meniť k lepšiemu s pribúdajúcimi epizódami. Stredajšie finále však potvrdilo nielen nárast sledovanosti, ale prekonanie rekordu seriálu, s ktorým sa rozlúčilo najviac divákov za celé dve série.

Prvé epizódy štartovali na 15% trhovom podiele a výkonovo sa skôr približovali k Semaforu alebo Hotelu. Postupne sa krivka začala dvíhať a tretia a štvrtá epizóda prekonala 16% hranicu a atakovala 17% podiel. Seriál dokonca ustál aj konkurenciu hokejového šampionátu a ďalšie epizódy potvrdili vzostup na 17.5%.

Tento týždeň čakali divákov posledné dve epizódy. Samotné finále bolo najúspešnejšou epizódou celej druhej série. Celkovo si ho pozrelo 376-tisíc Slovákov (podiel 19.4%), v komerčnej cieľovke 12–54 sa so seriálom rozlúčilo 210-tisíc divákov (podiel 20.4%). Práve táto epizóda ako jedina prekročila hranicu dvadstiatich percent.

Druhá séria bola charakteristická aj tým, že sledovanosť kontinuálne rástla, narozdiel od prvej série, ktorej výkon postupne klesal, aj napriek tomu si udržala takmer 19% podiel. Jojka tak bola jednotkou na trhu, s kriminálkou porazila aj konkurečnú Chart Show aj verejnoprávnu Jednotku s Krstným otcom.

Osem nových epizód túto jar mali priemernú sledovanosť, v cieľovke 12+, na úrovni 7.4% s trhovým podielom 16.9%. V komerčnej cieľovke 12–54 to bol 6% sledovanosť a podiel na trhu 17.5%.

Za sklom 2 Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Tomáš Maštalír ako vyšetrovateľ Tibor Maxovský.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #televízia JOJ #Tomáš Maštalír #Ján Koleník #Za sklom #oseriáloch